De winnaars van de Digital Award 2018

Gepubliceerd op 14 november 2018

Tijdens het Digital event ‘Data moet je delen’ werden de winnaars bekendgemaakt van de Digital Award 2018. In de categorie Digitale dienstverlening voor corporaties is Woonzorg Nederland de winnaar. De categorie voor gemeenten is gewonnen door Droom van Nederland. Zij ontvingen, onder toeziend oog van 300 collega’s, de awards en het prijzenpakket uit handen van juryvoorzitter Philippe Sprenger.

Oordeel publiek en jury

Beide award winnaars leverden een uitzonderlijke prestatie. Voorzitter Philippe Sprenger (voormalig managing director bij Berenschot): “Het grote aantal inzendingen en stemmen laat zien hoe dit thema leeft. Gemeenten en woningcorporaties maken grote stappen in digitalisering. De jury is aangenaam verrast door de wijze waarop de winnaars technologie op een aansprekende wijze toegankelijk maken voor burgers en bewoners."

Meer informatie over de winnaars en overige projecten kunt u vinden op de website www.digitalaward.nl.

Podium voor de beste projecten

De awardshow is dit jaar voor de derde keer georganiseerd en de populariteit hiervoor stijgt ieder jaar. Deze editie zorgde opnieuw voor meer aanmeldingen van projecten en leidde ook tot extra enthousiasme onder stemmers. Extra leuk, de stemming stopte précies op 1.000 ingediende stemmen van woningcorporaties, gemeenten, leveranciers en experts. Dit leidde via een openbare stemming tot drie genomineerden per categorie. Zij werden uitgenodigd om tijdens de finale, die plaatsvond tijdens het event, hun pitch te houden en de bijzondere prestatie toe te lichten aan het publiek en de jury.

Los van de publieksstemming heeft de vakjury de genomineerden inhoudelijk beoordeeld. Op deze manier konden zowel grote als kleine organisaties kans maken op de Digital Awards. De vakjury stond dit jaar onder leiding van Philippe Sprenger met als leden Jaap Kleijwegt (BDO Advisory), Hans Lussing (CorpoNet), Jan-Paul Schop (USP Marketing Consultancy) en Nico Overdevest (Rochdale).

Digitalisering is booming

De Digital Awards zijn in 2016 door CorporatieNL in het leven geroepen om corporaties verder te stimuleren bij hun initiatieven op het gebied van digitalisering. Dit inspireerde Philippe Sprenger om voorzitter te worden van de jury.