Business course ‘Consultancy in de industrie’

Gepubliceerd op 15 oktober 2018

Ben jij een bijna afgestudeerde wo’er en heb je een bèta profiel? Wil je ervaren hoe het is om consultant te zijn? En tegelijkertijd een opdracht uitvoeren voor een échte klant in de industrie of energiesector? Dan is de business course ‘Consultancy in de industrie’ van Berenschot iets voor jou!

De business course ‘Consultancy in de industrie’ vindt plaats vanaf 11 tot en met 15 februari 2019 in Utrecht. Tijdens de business course draai je een week lang mee bij Berenschot. Je begint met een stoomcursus tot consultant op het gebied van adviesvaardigheden, scrum en lean. Samen met een andere deelnemer krijg je een klant toegewezen, waar je op intake gaat om de opdracht te bespreken. Deze opdracht voeren jullie gedurende de week uit en aan het eind van de week presenteren jullie een advies aan de klant.

Plezierige ontmoetingen

Daarnaast maak je kennis met Berenschot. De platte structuur en het multidisciplinaire werken met enthousiaste collega’s kun je alleen zelf ervaren. Je wordt opgenomen in het team en gaat met ons lunchen, koffiedrinken en borrelen. Ook leer je collega’s van andere afdelingen kennen tijdens een activiteit van Jong Berenschot.

Ervaringen afgelopen jaar

De studenten kijken terug op een leerzame ervaring. “De opdrachten gaven een goed beeld van de verschillende sectoren waarin Berenschot actief is. De verscheidenheid aan onderwerpen binnen techniek en energie maken het een leerrijke en interessante omgeving, waar je je tegelijkertijd kunt ontwikkelen tot specialist op een van die vlakken”, aldus Karel Dhoore en Casper van Mook. “De organisatiecultuur bij Berenschot is interessant. Het is een omgeving waarin je vrij bent te doen en laten wat je wilt, binnen het kader van de targets uiteraard. Dit vereist dat je het interne netwerk goed beheerst maar biedt ook enorm veel kansen tot zelfontplooiing en -ontwikkeling." Lees hier meer over de Operations Summer School van afgelopen jaar.

Meld je meteen aan!

Ben je inmiddels enthousiast? Meld je dan vóór 3 december 2018 aan voor de business course ‘Consultancy in de industrie via het online formulier. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ymke van Zwet (junior consultant) via y.vanzwet@berenschot.nl. Zij vertelt je graag meer over de business course.