Tags

HR moet tech-kennis bijspijkeren

Gepubliceerd op 23 oktober 2018

HR-technologie kan de organisatie helpen flexibel te blijven en de employee experience te verbeteren. Maar doorgaans loopt HR achter als het gaat om competenties en kennis rond digitalisering op het eigen vakgebied. Dit blijkt uit een onderzoek van Berenschot in samenwerking met CHRO Community, dat dit jaar voor de tweede keer op rij werd uitgevoerd.

Zo geven respondenten zichzelf op het gebied  van kennis van HR-technologie een 6,8. Daarnaast krijgen de techskills van de eigen HR-afdeling slechts een zuinig zesje. Leren van HR-collega’s ligt bij dit onderwerp dus minder voor de hand. Hans van der Spek, senior managing consultant van Berenschot, kijkt hier van op: “Het is de taak van de HR-afdeling ervoor te zorgen dat de organisatie de juiste competenties in huis heeft. Dan is het opvallend dat juist HR achterblijft als het gaat om kennis van HR-technologie.”

Kwestie van prioriteiten

Hoewel investeringen in het digitaliseren van (HR-)processen jaar op jaar toenemen, groeit het vertrouwen over de bijbehorende kennis blijkbaar niet mee. Sterker nog, de tevredenheid bij HR lijkt op dit punt licht te dalen. Vorig jaar gaven respondenten zichzelf nog een 7,0, en hun afdeling als geheel een magere 6,4. Volgens Van der Spek is het belangrijkste probleem het stellen van de juiste prioriteiten. “Hoe strategischer het onderwerp en hoe langer de tijdas, des te langer duurt het voor HR tot actie komt. Het operationele krijgt de overhand, omdat alle aandacht gaat naar die ene vacature die vandaag nog ingevuld moet worden.”

Voortouw nemen

Ook hebben veel seniors nieuwe onderwerpen als HR-data en data analytics niet meegekregen in hun opleiding, thema’s die in de hedendaagse curricula van HR-beroepsopleidingen wel aan de orde komen. “Door zichzelf bij te spijkeren, kan HR het voortouw nemen bij digitalisering. Bijvoorbeeld door relevante opleidingen of trainingen te volgen op dit gebied. Als een organisatie hierdoor in staat is de vruchten te plukken van digitalisering, zijn de geïnvesteerde euro’s snel terugverdiend”, aldus Van der Spek.

Meer lezen over het onderzoek? Download dan hier (pdf, 268 kB) het artikel uit CHRO Magazine, vakblad voor de Chief Human Resources Officer.