Werkgevers IT houden hand op de knip

Gepubliceerd op 26 oktober 2018

IT’ers hebben momenteel de banen voor het uitkiezen. Des te opmerkelijker dat werkgevers nog niet massaal de arbeidsvoorwaarden verbeteren om IT-talent voor de neus van hun concurrent weg te kapen of huidig personeel te behouden. Slechts 14% van de ruim 2.600 ICT-professionals die dit jaar de vragenlijst van het IT Salary Survey invulden, zag de arbeidsvoorwaarden het afgelopen jaar verbeteren. Gemiddeld kregen IT’ers er de afgelopen twaalf maanden slechts 1,3% bij – net zoveel als de inflatie.

De IT Salary Survey dat AG Connect dit jaar voor de negentiende keer uitvoerde in samenwerking met Berenschot, vond plaats tegen de achtergrond van een steeds krapper wordende arbeidsmarkt voor ICT’ers. De hand op de knip houden als werkgever lijkt dan ook onverstandig. Enerzijds omdat er hard getrokken wordt aan IT’ers – 78% van de respondenten werd het afgelopen jaar minimaal één keer spontaan benaderd met een baanaanbod en meer dan een kwart wordt zelfs wekelijks of vaker benaderd. Anderzijds vanwege de toenemende onvrede onder ICT’ers over de (te) hoge werkdruk.

Belangrijke sleutel

Verder blijkt uit de IT Salary Survey dat salaris naast uitdagende projecten, sfeer en collegialiteit in de top 3 van IT’ers staat van tevredenheid over hun baan: 70% vindt dit zeer belangrijk en nog eens 28% vindt dit enigszins belangrijk. Slechts 1% zegt salaris helemaal niet belangrijk te vinden en nog eens 1% zegt het niet te weten. “Tel daarbij op dat maar liefst 36% van de respondenten denkt dat ze minder dan marktconform worden beloond. Salaris is dus een belangrijke sleutel om ICT-talent te werven én te behouden”, aldus Hans van der Spek, Manager Kenniscentrum HCM bij Berenschot. “Begrijpelijk dat de onvrede toeneemt als je, ondanks de toenemende krapte en het feit dat nieuwe collega’s gelokt worden met een stuk hogere salarissen, zelf niet zoveel merkt aan je arbeidsvoorwaarden. Dan denk je: waar blijft die vette vis waar iedereen het over heeft?”

Alle zeilen bijzetten

Hoewel beter belonen zeker niet de enige manier is om ICT-talent binnen te halen en te behouden, moeten werkgevers deze optie zeker niet nog langer links laten liggen, waarschuwt Van der Spek. “ICT’ers vinden beloning nu eenmaal erg belangrijk en je zult als werkgever in deze arbeidsmarkt alle zeilen bij moeten zetten om personeel tevreden te stemmen en houden. Want voor je het weet, zijn ze weg.”

Benieuwd naar de overige resultaten van de IT Salary Survey? Download dan hier (pdf, 2.2 MB) het rapport.