Kansen blockchain-ecosysteem regio Utrecht in kaart

Gepubliceerd op 13 september 2018

De beste weg om het blockchain-ecosysteem in de regio Utrecht te versterken, is een roadmap waarin wordt gewerkt aan concrete blockchainprojecten. Die aanpak stelt betrokken partijen in staat kansen te ontdekken, te experimenteren, blockchain toe te passen en op te schalen. Dit blijkt uit een rapport van Berenschot in opdracht van de Stichting Economic Board Utrecht (EBU).

De afgelopen maanden identificeerde Berenschot samen met partijen kansrijke blockchainproposities voor de regio Utrecht en welke partijen daarin een rol kunnen of willen spelen. Tevens werd een start gemaakt met het vormen van consortia in de domeinen Groen en Gezond. Op basis hiervan werden cases gekozen die met betrokken organisaties verder zijn uitgewerkt. Dit resulteerde in een roadmap voor blockchainprojecten binnen de (economische) agenda van de regio.

Om het blockchain-ecosysteem te versterken in de regio werken betrokken partijen binnen de roadmap aan concrete blockchainprojecten. “Om het ecosysteem tegelijkertijd (economisch) te versterken, wordt voorgesteld om in een zogeheten 4V-programma binnen werkpakketten energie te steken in het Verbinden van partijen, Versnellen van initiatieven, Verdiepen van kennis en kunde en Versterken van de infrastructuur”, verklaart Nanning de Jong, een van de onderzoekers en voormalig Berenschot adviseur. “Inmiddels zijn met deelnemers verschillende projecten geïnitieerd of aangedragen om verder te ontwikkelen, toe te passen of op te schalen in de regio.”

Meer weten? Download dan hier het rapport ‘Kansen voor een blockchain-ecosysteem in de regio Utrecht’. (pdf, 9.3 MB)

Daarnaast is hier de kaart voor het blockchain-ecosysteem te downloaden.

Graag horen wij uw feedback op de ‘Blockchain ecosysteem in Nederland’ infographic. Ontbreekt uw organisatie? Wilt u deze in een andere categorie weergeven op de infographic? Of wilt u uw logo laten verwijderen? Laat het ons dan weten via dit formulier.