Marcel is blij met zijn nieuwe baan, maar zou hij niet meer moeten verdienen?


Marcel is blij met zijn nieuwe baan, maar begint zich na een paar maanden toch af te vragen of hij niet meer zou moeten verdienen.

Na tien jaar in een kledingzaak te hebben gestaan, maakte Marcel (36) onlangs de grote sprong naar het hoofdkantoor. Hij was altijd verkoper. Sinds zijn promotie is hij junior allocator manager, een soort aanspreekpunt voor de winkels bij de logistieke afdeling van het hoofdkantoor.

Marcel verdeelt de kleding over de bijna honderd winkels van het concern. Hij zorgt ervoor dat alle filialen voldoende voorraad hebben. Ook beantwoordt hij vragen die binnenkomen via de webshop van het bedrijf.

Een leuke job, waarvoor Marcel zo'n 1.900 euro per maand verdient. Maar nu, na vier maanden in zijn functie, de roes van zijn promotie is weggezakt, twijfelt hij of zijn salaris hoog genoeg is. 'Ik kan nergens vinden wat voor salaris je voor deze functie mag verwachten.'

Detailhandel

Karmen de Boer, Berenschot: ‘Je wilt weten of je een marktconform salaris hebt, omdat je nergens kunt vinden wat een marktconform salaris is. Voor jou geldt de cao voor de detailhandel en in deze cao kun je je salaris opzoeken.

De salarissen binnen de detailhandel zijn helaas niet hoog. In Bijlage 1C van de cao staat omschreven welke salarisgroepen gelden voor de diverse doelgroepen. Daaronder staat voor de diverse doelgroepen beschreven bij welk salaris welk werk- en denkniveau hoort en staan er wat voorbeelden van bijbehorende werkzaamheden.

Op basis van die informatie en de korte beschrijving van je werkzaamheden, vermoed ik dat je in functiegroep E valt, al kan ik dat niet helemaal met zekerheid zeggen. Bij deze functiegroep klopt het salaris wat je hebt. Je zou met je manager kunnen nakijken of je in de juiste functiegroep bent geplaatst.

Marcel is blij met zijn nieuwe baan, maar vraagt zich af of zijn salaris niet te laag is

Je bent nu geplaatst in een juniorfunctie. Dat geeft het idee dat er doorgroeimogelijkheden zijn. Je kunt met je manager bespreken welke stappen je moet zetten om door te kunnen groeien. Dan kun je groeien in salaris. Het is wel verstandig om deze afspraken op papier te zetten, zodat jullie beiden weten wat hierover is afgesproken en elkaar hieraan kunnen houden.

Je kunt deze functie ook gebruiken om ervaring op te doen in dit werkveld. Je kunt de opgedane ervaring proberen in te zetten in eenzelfde soort functie, maar dan buiten de detailhandel, bijvoorbeeld in de logistiek. In deze sector liggen de lonen net wat hoger dan in de detailhandel. Je kunt dan meer verdienen in dezelfde functie. Dan is de tijd die je nu investeert in deze functie een goede opstap naar een baan met een meer marktconform salaris.’