Femke is Chef patissier met een brutoloon van 1.970 euro: verdient zij wel genoeg?


‘Ik vind dat ik veel werk voor niet heel veel geld’, zegt Femke (35). ‘Sinds mijn 28ste is mijn salaris in verschillende functies bij verschillende werkgevers maar met 30 euro gestegen.’

Het laat zich raden dat Femke in de horeca werkt. Als chef patissier is zij de baas van de bakkerij van een restaurant. ‘Ik bak het brood, het gebak en maak de desserts voor het restaurant. Ik heb elf jaar ervaring als kok en drie jaar als patissier.’

Femke beschikt over de nodige diploma's op gebied van sociale hygiëne en bedrijfshulpverlening en is bevoegd op te treden als leermeester voor koks in opleiding. Momenteel verdient zij 1.970 euro bruto en mag zij 50 euro per maand besteden aan ontwikkeling. ‘Dat mag alles zijn mits het met eten te maken heeft.’Femke heeft een halfjaarcontract, dat binnenkort wordt verlengd. Zit er meer in het vat?

Werktevredenheid

Maud Schaapveld, Berenschot: ‘Werken in de horecabranche betekent vaak veel uren maken, tegen een laag loon en onder een hoge werkdruk. Jij vraagt je daarom ook af of je genoeg verdient. Gezien het aantal jaren werkervaring en de geringe loonstijging die je de afgelopen jaren hebt ontvangen, begrijp ik dat je deze vraag stelt.

Het salaris dat je ontvangt is echter niet vreemd, maar bevindt zich wel een beetje aan de onderkant van wat wij gemiddeld voor dergelijke functies tegenkomen. We zien in de markt dat een salaris tussen de 1.900 en 2.300 euro gebruikelijk is. Dit is exclusief variabele beloningen zoals fooi, wat juist in de horeca branche flink kan oplopen.

De vergoeding die je maandelijks ontvangt om te besteden aan je eigen ontwikkeling valt in positieve zin op. Zowel uit de praktijk als uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat niet alleen salaris een belangrijk aspect is voor werktevredenheid, maar juist ook ontwikkelmogelijkheden, waardering en autonomie belangrijk zijn.

Desalniettemin adviseer ik je om het gesprek met je leidinggevende aan te gaan en te vragen naar de mogelijkheden voor een salarisverhoging.’