Werken in de bouw voor 2.600 euro, is dat genoeg?


Corrie werkt sinds tien jaar in de bouw. Ze is benieuwd of haar salaris van 2.600 euro en haar leaseauto van de zaak marktconform zijn.

Corrie is een aanpakker. Nadat zij op haar 16de haar mbo-opleiding bouwkunde afrondde, is zij gelijk aan de slag gegaan als timmerman. Inmiddels werkt Corrie (26) tien jaar in de bouw. De laatste vijf jaar was zij bij verschillende bouwbedrijven werkvoorbereider.

Kort gezegd is Corrie dus regelneef. Ze plant, zorgt voor contact met onderaannemers, stuurt eigen timmermannen, loodgieters en schilders aan, brengt offertes uit en berekent wat dat hele gebeuren gaat kosten.

Sinds een jaar doet zij dat bij een middelgroot bouwbedrijf, waar zij de middelgrote projecten begeleidt. Denk aan flinke renovatieprojecten, de bouw van huizen of kleine huizenblokken en bouw van wat kleinere kantoren. Ze verdient 2.600 euro bruto voor 40 uur per week en heeft een leaseauto van de zaak. Is dat genoeg?

Goede uitgangspositie

Hans van der Spek, Berenschot: ‘Voor het overgrote deel van de werkenden in loondienst wordt de basis voor de arbeidsvoorwaarden gelegd in een cao. Dat geldt ook voor de sector waarin jij werkzaam bent. In de CAO Bouw & Infra is een functieniveaumatrix opgenomen. Hierin zijn de functieladders en de niveaus die per ladder bestaan aangegeven. De functie van werkvoorbereider komt op vier niveaus voor. Aan de verschillende functieniveaus zijn minimum en maximum salarisbedragen toegekend.

Op basis van je beschrijving van je werkzaamheden zou ik je op functieniveau 4 indelen. Jouw salaris zou daarmee conform cao zijn, maar gelet jouw ervaring wel erg aan de magere kant.

Jaarlijks onderzoeken wij samen met Cobouw de arbeidsvoorwaarden in de bouw- en infrasector en op basis daarvan zou ik een marktconform niveau op 3.400 euro stellen. Wat mij betreft is er in jouw geval sprake ruimte voor verbetering en heb je gelet op jouw leeftijd en de toenemende krapte op de relevante arbeidsmarkt een goede uitgangspositie voor onderhandelingen. Het goede nieuws is wellicht dat je, zonder onderhandeling, met ingang van deze maand recht hebt op een loonsverhoging van 1,5 procent.’