Beoordelingsgesprexit centraal op HR-Executive

Gepubliceerd op 10 april 2019

Uit het HR Trendonderzoek 2018 bleek al dat meer dan de helft van de deelnemende bedrijven een andere beoordelingssystematiek overweegt of concrete plannen voor aanpassing heeft. Daarom stond de HR-Executive, die begin april plaatsvond op Slot Zeist, in het teken van de ‘beoordelingsgesprexit’.

Kilian Wawoe, docent Human Resources Management aan de Vrije Universiteit en associé van Berenschot, praatte de circa honderd aanwezige HR-executives bij over de recente ontwikkelingen rondom beoordelen en belonen en de alternatieven waar organisaties voor kiezen als ze van het huidige beoordelingssysteem willen afstappen. Na het verschijnen van zijn bestseller Het Nieuwe Belonen (inmiddels toe aan de derde druk) heeft Wawoe nieuw onderzoek gedaan naar het beoordelings- en beloningsklimaat in organisaties.

Tussen de gangen van het netwerkdiner door introduceerde dagvoorzitter Hans van de Spek (Berenschot) een interessante praktijkcase. Egmond Borgdorff, directeur HR-beleid en Arbeidsmarkt bij Achmea schafte per 1 januari 2019 het beoordelingssysteem af voor alle 12.000 medewerkers. En daarmee ook de koppeling tussen het functioneringsgesprek en de beloning. Tijdens zijn presentatie vertelde Borgdorff hoe hij dat voor elkaar gekregen heeft en hoe hij directie en medewerkers hierin meegenomen heeft. Ook ging hij in op de moeilijke momenten in dit traject.

Al met al was de HR Executive weer een perfecte combinatie: boeiende presentatie, heerlijke maaltijd, schitterende locatie en waardevolle netwerkcontacten.