Bèta Salarisonderzoek 2019 gestart!

Gepubliceerd op 16 augustus 2019

Jaarlijks organiseert Berenschot, in samenwerking met vakbladen C2W (chemie & life sciences) en TW (technologie) en recruitmentbureau Checkmark Labrecruitment, een grootschalig onderzoek naar de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden onder ingenieurs en hogeropgeleide bèta's. Iedereen met een bèta-achtergrond of die werkzaam is in een bèta-functie kan deelnemen aan de enquête.

Een van de onderwerpen is de mate waarin mensen met een bèta-achtergrond weten te profiteren van de aantrekkende economie en het belang van hun opleidingsniveau daarbij. Net als afgelopen jaren wordt dit jaar het onderzoek gecombineerd, waardoor ook chemici, procestechnologen en life scientists mee worden genomen in de enquête. In 2018 participeerden ruim 4.300 mensen, waarmee dit het grootste beloningsonderzoek onder hogeropgeleide bèta's in Nederland is.

De belangrijkste resultaten van de enquête worden komend voorjaar gepubliceerd in C2W en TW. Daarnaast verschijnt er een uitgebreid rapport, dat op verzoek beschikbaar is als pdf.

Benieuwd hoe de arbeidsvoorwaarden in uw sector ervoor staan? Doe dan mee en start direct de enquête! Onder de deelnemers wordt een mooie prijs verloot.