Kaj Mook versterkt Berenschot in het fysieke domein

Gepubliceerd op 20 augustus 2019

Per 1 oktober aanstaande start drs. Kaj Mook als senior managing consultant bij Berenschot. Hij heeft in de afgelopen vijftien jaar een uitgebreid trackrecord opgebouwd in het fysieke domein, met name in de OV- en spoorsector. Deze kennis gaat hij bij Berenschot inzetten in zijn rol als adviseur op het gebied van duurzaamheid in het fysieke domein.

Mook, van huis uit planoloog, was sinds 2016 Hoofd Business Development bij NS International. In deze functie was hij als lid van het management team eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van het grensoverschrijdende treinaanbod en bijbehorende samenwerking met internationale partners. In 2001 startte hij bij NS, waar hij diverse posities bij verschillende onderdelen van NS vervulde, waaronder Projectmanager Zuidas en directeur van NS Fiets en OV-fiets. Tevens maakte hij ruim vier jaar deel uit van de directie van Merseyrail, een spoorwegonderneming in het Verenigd Koninkrijk.

Kaj Mook is blij met zijn stap naar Berenschot: “Ik kijk er enorm naar uit om met de diverse spelers in het veld aan de slag te gaan met thema’s als duurzame bereikbaarheid en een prettige leefbare stad.” Berenschot is tevens trots op de komst van Mook. Bram Brouwer, managing director, stelt: “Wij zijn blij dat Kaj Mook zijn carrière bij ons voortzet. Samen met Kaj kunnen we ons nog beter positioneren in de OV- en spoorsector en op duurzame mobiliteitsvraagstukken.” Recent voerde Berenschot al diverse grote projecten op dit vlak uit, waaronder begeleiding bij een uitvoeringsagenda rondom de interactie tussen trein- en vliegreizen en het opstellen van een actieplan CO2-reductie voor verkeer in de MRDH-regio.