Verhuizing Berenschot naar Papendorp

Gepubliceerd op 29 augustus 2019

In de zomer van 2020 neemt Berenschot intrek in het kantorencomplex Life in Papendorp. We behouden Utrecht als thuishaven, maar nemen afscheid van het huidige pand aan de Europalaan.

Per 1 april 2020 hebben we de beschikking over 2.900m2 verdeeld over anderhalve verdieping aan de Van Deventerlaan. “Het is een prachtige zichtlocatie: zowel vanaf de A2 als de A12,” zegt directievoorzitter Hans van der Molen. “Life is een inspirerend, volledig gerenoveerd pand. We vertrouwen erop hiermee een goede en verantwoorde huisvestingskeuze te maken en verwachten ons er snel thuis te voelen. Deze nieuwe locatie past goed bij de toekomst van Berenschot: flexibel, modern en duurzaam.”

Life

Dat de nieuwe locatie zich binnen de stadsgrenzen van Utrecht zou bevinden was evident. Al in 1971 vond binnen Berenschot een centralisatie plaats, waarbij Utrecht als hoofdvestigingslocatie gekozen werd. “Met ruim 250 adviseurs, die zich voor opdrachten door heel Nederland begeven, is de centrale ligging van Utrecht bij uitstek geschikt,” zegt Van der Molen.

Beslissingsproces

De keuze voor een nieuwe locatie kende een uitgebreide procedure. De voor de gelegenheid benoemde huisvestingscommissie stelde in samenspraak met een externe adviseur een programma van eisen op, dat via een enquête werd getoetst aan de behoeften binnen ons bureau. Gestelde criteria waren onder meer kosten, duurzaamheid en goede bereikbaarheid.

“Life voldoet in vele opzichten aan die criteria. Vanwege de voorgenomen ontwikkelplannen van de gemeente in Papendorp zal de wijk bovendien enorm aan levendigheid winnen, wat de keuze voor Life als nieuwe locatie nog aantrekkelijker maakte,” aldus Van der Molen.