Geslaagde en leerzame inhouse-event fysieke omgeving

Gepubliceerd op 9 december 2019

Donderdag 5 december maakten elf enthousiaste studenten in één middag kennis met alle aspecten van het adviesvak. Dit gebeurde tijdens de inhousemiddag ‘Consultancy in het fysieke domein’ bij Berenschot. “De beste manier om erachter te komen hoe het is om als consultant bij Berenschot te werken en hoe de sfeer is!”

Door middel van een casus over de regionale energiestrategie (RES) werden de deelnemers in groepjes meegenomen in de complexe wereld van procesmanagement. Na een toelichting door Ralph Kohlmann (projectleider RES Foodvalley en adviseur bij Berenschot) kregen ze de opdracht binnen anderhalf uur een pitch voor te bereiden over hoe zij het proces richting de RES zouden organiseren. Tijdens de casus voerden de deelnemers gesprekken met de opdrachtgevers, de provincie en de regio, waarbij ze geconfronteerd werden met de verschillende belangen van deze partijen. Alle nieuwe inzichten dienden de groepjes te verwerken in hun aanpak. “Dit resulteerde in efficiënte samenwerking en rolverdeling, geen tijd voor tussentijdse vragen vanuit de organisatie en ragscherpe pitches”, aldus Josse van Sleeuwen.

De kwaliteit van de gesprekken en de presentaties was zeer hoog. “Mooi om te zien hoe de teams met zelfvertrouwen presenteerden en hoeveel ze inhoudelijk wisten te vertellen, ondanks de korte voorbereidingstijd”, aldus Martine Tragter, fictief opdrachtgever vanuit de provincie bij de casus en adviseur bij Berenschot. Verder namen Berenschot-adviseurs Vera Mulder en Josse van Sleeuwen de deelnemers op een interactieve manier mee in de wereld van Berenschot en de fysieke omgeving. Naderhand was er tijdens de borrel ook nog genoeg gelegenheid om vragen te stellen. Kers op de taart: een aantal deelnemers gaf aan te willen solliciteren naar een traineeship bij Berenschot.