Onderzoek salaristrends en ontwikkelingen logistieke en SCM-functies gestart

Gepubliceerd op 31 juli 2019

Nu de arbeidsmarkt lijkt aan te trekken, kijken ook logistiek en supplychain-professionals weer wat meer om zich heen op zoek naar nieuwe uitdagingen. De vraag is of het salarisniveau daarbij doorslaggevend is of wellicht andere arbeidsomstandigheden, zoals het nieuwe werken, ruimte om te ‘ondernemen’ of de werksfeer, collegialiteit en stijl van leidinggeven. Die thema’s komen aan bod in het jaarlijkse onafhankelijke onderzoek naar de beloning van werknemers en zelfstandigen werkzaam in logistiek en supply chain management. Berenschot voert het onderzoek uit voor de vereniging Logistiek management (vLm), evofenedex en Yacht.

Het (anonieme) onderzoek richt zich op professionals en leidinggevenden in de logistiek en op supply chain management-afdelingen. Voor elke categorie – mensen in loondienst, zzp’ers of mensen zonder vast dienstverband op zoek naar een vaste baan – is een aparte vragenlijst gemaakt. Deze bevat onder meer vragen over opleiding en werkervaring, de organisatie in algemene zin en over de functie met bijbehorende verantwoordelijkheden. Aansluitend wordt gevraagd naar het salarisniveau plus de extra’s in de vorm van bonussen en winstuitkeringen. “Ook willen we graag weten of werknemers salaris hebben ingeleverd of juist beter zijn beloond, al dan niet flexibel, en wat zij voor komend jaar op dit punt verwachten”, vertelt Hans van der Spek, bij Berenschot verantwoordelijk voor het onderzoek. Tot slot volgt een aantal stellingen om te achterhalen in hoeverre logistiek managers tevreden zijn met hun huidige baan en wat ze graag veranderd zouden willen zien.

Dynamiek arbeidsmarkt
De uitkomsten van het onderzoek bieden inzicht in de ontwikkeling van arbeidsvoorwaarden, de dynamiek van de arbeidsmarkt en kunnen de verdere ontwikkeling van logistiek en supply chain professionals helpen ondersteunen. “Vanaf deze editie breiden we het onderzoek uit met professionals van Yacht en leden van evofenedex, het netwerk van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie. Dit geeft ons een beter en breder inzicht in de huidige arbeidsmarkt”, stelt Van der Spek. “Voor deelnemers en hun collega’s levert dit onderzoek waardevolle informatie, die ze kunnen gebruiken bij functionerings-, beoordelings- en sollicitatiegesprekken.”

Scope onderzoek
Het salarisonderzoek richt zich uitsluitend op werknemers in de branche; werkgevers vallen buiten de scope. Het onderzoek vindt plaats via een online enquête. Deelnemers ontvangen indien gewenst per mail gratis het rapport met de uitkomsten. Tevens worden onder de deelnemers twee plaatsen verloot voor het exclusieve diner tijdens de uitreiking van de vLm Nederlandse Logistiek Prijs in november 2019.

Deelnemen aan het onderzoek salaristrends en ontwikkelingen logistieke en SCM-functies? Start hier de vragenlijst!