Taal Doet Meer ontvangt Koning Willem-Alexander

Gepubliceerd op 4 juli 2019

Koning Willem-Alexander bracht afgelopen dinsdag een bezoek aan de Utrechtse organisatie Taal Doet Meer. Deze vrijwilligersorganisatie voor inwoners die Nederlands niet als moedertaal hebben, won een Appeltje van Oranje, de prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven. De koning sprak met medewerkers, vrijwilligers en partners van Taal Doet Meer over het belang van taal bij onderwijs en opvoeding. Berenschot is sinds 2017 betrokken bij Taal Doet Meer als werkgever en taalambassadeur.

Taal Doet Meer zorgt met meer dan 1.000 vrijwilligers en een klein team van beroepskrachten ervoor dat nieuwe Utrechters kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is daarbij een van de belangrijkste activiteiten.

Dit keer werd er een Eigen Kracht-lunch georganiseerd, waarbij deelnemers werden gekoppeld aan vrijwillige coaches en partnerbedrijven. Het netwerkmoment helpt deelnemers bij hun zoektocht naar een opleiding, werkervaringsplek of (vrijwilligers)werk. Ingrid Beukman, projectleider inclusief werken, was namens Berenschot aanwezig.