Bijeenkomst FM Club over het vinden en vrijspelen van cash

Gepubliceerd op 1 april 2019

Cash! Hoe vind je het en hoe speel je het vrij? Dat was het centrale thema van de bijeenkomst van de FM Club, een platform van Financials, op woensdag 27 maart 2019. Ruim 120 aanwezigen waren bij Berenschot te gast en kregen een drietal masterclasses voorgeschoteld.

Jean Gieskens besprak de do’s en don’ts van het Treasury Statuut. Vervolgens was het aan Eva Borstlap, managing partner Cash Discovery, en William Bontes, CFO divisie Infra NL van Volker Wessels, om de toehoorders deelgenoot te maken van een aansprekende casus waarin verrassend snel en met relatief eenvoudige maatregelen direct en structureel meer cash vrijgespeeld werd.

Als afsluiter van de trilogie stonden Diddo van Zand, directeur Ixly, en Hans van der Spek, senior management consultant Berenschot, stil bij het belangrijkste werkkapitaal: de medewerkers. Dit onder de titel HR Analytics + Artificial Intelligence = Cashflow? “HR Analytics is meer dan het verzamelen van ken- en stuurgetallen, de essentie is om onderbouwd met cijfers de relatie te leggen met de toegevoegde waarde die HR levert aan de organisatie en haar klanten” aldus Van der Spek. Hij onderstreepte ook het belang van een goede samenwerking tussen de disciplines Finance en HR. “In nog te veel organisaties leven beide in een compleet andere wereld, terwijl ze veel van elkaars inzichten zouden kunnen leren en daarmee het (financiële) succes van hun organisatie zouden kunnen vergroten.” Van Zand deelde aan de hand van het Ixly Integrated Model of Work de kennis en ervaring met het combineren van interne en externe databronnen om, gebruikmakend van de kracht van kunstmatige intelligentie, inzichten te verwerven.