A&O fonds, gemeenten en Berenschot slaan handen ineen voor gemeentelijke innovatie

Gepubliceerd op 4 maart 2019

Het A&O fonds Gemeenten, Berenschot en een achttal gemeenten hebben hun krachten gebundeld in de innovatiegroep blockchain. Enerzijds is de ambitie om een specifiek onderdeel van het innovatieproces te verbeteren, waarbij de mogelijkheid onderzocht wordt om de innovatie naar andere gemeenten of gemeentelijke diensten uit te breiden en dit in een regulier werkproces te verankeren. Anderzijds is het doel om te leren wat de impact is van een blockchaintoepassing op mens, werk en organisatie.

Het beoogde eindresultaat is een doorontwikkelde waardebon-generator die gemeentelijke dienstverlening efficiënter, transparanter en klantvriendelijker maakt. Deze tool moet het voor iedere gemeente mogelijk maken om burgers eenvoudig toegang geven tot regelingen en/of tegemoetkomingen waar zij recht op hebben.

Momenteel formuleren gemeenten de gewenste functionaliteiten van de waardebon-generator. Begin april onderzoeken zij hoe ze gezamenlijk verder op kunnen trekken bij de realisatie van de nieuwe tool.