HR Trendcongres 2019: schaken op twee borden

Gepubliceerd op 28 mei 2019

HR-professionals verwachten in 2020 voor het eerst sinds vijf jaar niet langer de werving van nieuwe medewerkers als topprioriteit te hebben, maar juist scholing en behoud van huidige medewerkers. Dat was een van de belangrijkste uitkomsten van het HR Trendcongres 2019, waar tientallen HR-professionals donderdag 23 mei meepraatten over actuele ontwikkelingen op HR-gebied. Het HR-Trends-onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door Berenschot samen met Performa en AFAS.

Hoewel 2019 nog wel in het teken staat van het aantrekken van nieuw talent, stagneert deze trend volgend jaar naar verwachting. ‘Privacy en dataveiligheid’ staat nog net in de top tien op de ranglijst van belangrijkste beleidsthema’s voor HR-professionals in 2019. Vorig jaar was dit nog de nummer één prioriteit vanwege de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), aldus Hans van der Spek (Berenschot) tijdens zijn presentatie van de belangrijkste uitkomsten van HR Trends 2019.

Praktijkoplossingen

Rob Witjes, hoofd van de afdeling Arbeidsmarktinformatie en -advies van het UWV, maakte de aanwezigen vervolgens deelgenoot van de inzichten wat betreft de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast passeerden ook de nodige praktijkoplossingen de revue, zoals het denken in carrièrepaden.

hr-trendcongres-2019 hr-trendcongres-2019 (6)

Werken aan geluk

De lunch werd voor de derde keer onderbroken voor een inspirerende presentatie van Ap Dijksterhuis (Happiness Lab/Radboud Universiteit). Deze hoogleraar psychologie heeft zich onder meer verdiept in de impact van en randvoorwaarden voor geluk. Hij blijft graag weg van de modeterm Employee Experience, maar is ervan overtuigd dat gelukkige medewerkers beter presteren en dat autonomie een belangrijke sleutel is om het werkgeluk te verhogen.

Net als alle aanwezigen kijkt Berenschot terug op een geslaagde en inspirerende dag op de de schitterende locatie van Paushuize in Utrecht en ziet uit naar het HR Trendcongres in 2020.

Mocht u de bijeenkomst niet hebben kunnen bijwonen, meld u dan aan voor het webinar op 4 juni!

hr-trendcongres-2019 (4) hr-trendcongres-2019 (7)