Tags

HU start profiel Applied Data Science

Gepubliceerd op 2 mei 2019

Per september dit jaar biedt Hogeschool Utrecht studenten een nieuw profiel Applied Data Science binnen de Master of Informatics (MSc). Hiermee speelt de hogeschool in op de toenemende behoefte aan datascientists in het bedrijfsleven en bij overheidsorganisaties. Het nieuwe profiel wordt ontwikkeld in samenwerking met Oracle en Berenschot.

Bij de deeltijd opleiding Applied Data Science leren studenten programmeren en visualiseren in programmeertalen Python en R. De masteropleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit vakinhoudelijke masterclasses, onderzoek en persoonlijke vaardigheden. De colleges worden met name verzorgd door gastdocenten uit het bedrijfsleven, om deze inhoudelijk te laten aansluiten bij actuele vragen in de markt.

Berenschot levert een bijdrage in de vorm van een masterclass Programming & Visualisation. “Hierin willen we vanuit onze ervaring met alledaagse en concrete vraagstukken de mogelijkheden van datascience overdragen”, aldus consultant Ard Kot, die de masterclass gaat verzorgen. “Daarnaast is het voor ons interessant om een beeld te krijgen bij de vraagstukken die de studenten meenemen vanuit de organisaties waar zij werkzaam zijn. Zij kunnen voor ons een belangrijk netwerk zijn.” Oracle verzorgt binnen het nieuwe profiel een masterclass over Machine Learning.


Zie ook