Geslaagde meet&greet Onbeperkt Aan de Slag en de Betekenis van werk!

Gepubliceerd op 14 oktober 2019

Vorige week donderdag kwamen circa 120 bezoekers af op de meet&greet voor hoog opgeleide werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Doel van dit event van Onbeperkt Aan de Slag op het kantoor van Berenschot in Utrecht was werkgevers en werkzoekenden direct met elkaar in contact te brengen. “Voor mij betekent werk een erkenning van wat ik wél kan. Ik krijg graag de kans om dat te laten zien!”

Berenschot – gastheer van het event – trad als inclusief en betrokken werkgever ook op als gesprekspartner voor werkzoekenden. Ingrid Beukman (projectleider inclusief ondernemen bij Berenschot) en Anke van Rossum (consultant strategisch HRM bij Berenschot) spraken veel interessante kandidaten. "We zijn er zeker van dat er een vervolg gaat komen voor een aantal van hen.” Verder waren er diverse andere werkgevers aanwezig, van ABN AMRO tot NS, van het Provinciehuis Utrecht tot See Talents. “De beschikbare banen waren al net zo verschillend als de werkgevers”, aldus Beukman.

Diverse trainingen

Op het programma stonden onder meer een training pitchen voor werkzoekenden en een training coaching voor werkgevers, verzorgd door Karien ter Meer-Lute en Dieke van ‘t Westeinde (senior consultant resp. consultant bij Berenschot). Een 24-jarige werkzoekende met een chronische ziekte en 24 uur beschikbaarheid kijkt terug op het event: “Tijdens de training heb ik geleerd dat dat ik mijn humor en zenuwen best mag meenemen in een gesprek. Daardoor valt de spanning een beetje weg en niet alleen bij mijzelf. En het was fijn om te ontdekken dat inclusieve werkgevers oprecht openstaan voor een nieuwe collega, ook al ben ik anders beschikbaar dan een reguliere kandidaat. Voor mij betekent werk een erkenning van wat ik wél kan. Ik krijg graag de kans om dat te laten zien!”