Meedenken over de toekomst van de arbeidsmarkt?

Gepubliceerd op 16 oktober 2019

De toekomst van de arbeidsmarkt is het thema van de eerste ‘onderweg-naar-huis’-sessie die Berenschot op woensdag 13 november van 16.00-18.00 uur organiseert rond Future of Work. De huidige gespannen arbeidsmarkt is dé grote uitdaging – nu en in de toekomst zal het gat tussen vraag en aanbod overbrugd moeten worden. Tijdens het event brainstormen HR-professionals en Berenschot-consultants over mogelijke oplossingen.

Trends als robotisering, vergrijzing en verduurzaming hebben veel impact op de wereld van morgen. De toekomst van werk biedt echter ook veel nieuwe kansen om processen te optimaliseren, producten en dienstverlening te verbeteren én het werkplezier te vergroten. De sessie wordt afgetrapt door Hans van der Spek, met een presentatie over de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Vervolgens gaat Joost van de Kamp (directeur HR Dichterbij) in op de uitdagingen van zijn organisatie, die mensen met een beperking ondersteunt en zorg biedt. Hij deelt zijn ervaringen rond het anders kijken naar de inrichting van werk en andere rolverdelingen.

Inspiratiesessies

Omdat het belangrijk is dat organisaties zich voorbereiden op ontwikkelingen die de Future of Work met zich meebrengt, staan er daarna inspiratiesessies op het programma. Deze betreffen onder meer onderwerpen als inclusie, het Arbeidsmarkt Interventiemodel en evidence-based recruitment.

Meer events

De tweede ‘onderweg-naar-huis’-sessie (noteer vast 28 januari 2020 in uw agenda!) staat in het teken van de transformatie van organisaties en op 26 maart ligt tijdens het derde event de focus op de ontwikkeling van mensen. De events vinden plaats op het kantoor van Berenschot in Utrecht. Deelname is gratis.

Nu alvast meer lezen? Download dan de whitepaper ‘Bent u klaar voor de Future of Work’. Hierin vindt u meer over de trends in de toekomst van werk en welke concrete acties uw organisatie nu al kan ondernemen om daarop voorbereid te zijn. En als u hier uw gegevens achterlaat, houden we u op de hoogte van toekomstige activiteiten rond Future of Work.