Berenschot start EU-adviespraktijk

Gepubliceerd op 9 september 2019

Per september breidt Berenschot de huidige adviespraktijk uit richting de Europese Unie en Nederlandse opdrachtgevers die hun vleugels willen uitslaan in Europa. Zo gaat het nieuwe Berenschot EU-team opdrachtgevers voorzien van strategisch Europees advies en trainingen rond EU-beïnvloeding en hen helpen met de evaluatie van Europees beleid op alle niveaus. Ook wordt een EU-impactscan ontwikkeld voor organisaties in Nederland.

Daarnaast focust Berenschot EU op instellingen van de Europese Unie. “Doel is onze sterke reputatie in Nederland op het gebied van bijvoorbeeld participative governance en energietransitie ook op Europees niveau waar te maken en opdrachtgevers te helpen met de uitvoering van grote maatschappelijke opgaven”, zegt managing director Robert Wester, die het Berenschot EU-team gaat leiden.

Berenschot is in Nederland en België een toonaangevend adviesbureau en werkt met ruim 300 consultants voor alle lagen in het openbaar bestuur en het bedrijfsleven. Eerder dit jaar onderzocht Berenschot de gevolgen van een no-deal Brexit voor een groot aantal organisaties. Berenschot EU is vanaf vandaag actief vanuit de Aarlenstraat 20 in de Europese wijk in Brussel. Naar verwachting zal de uitbreiding van de adviespraktijk ook de aantrekkelijkheid van Berenschot als werkgever bevorderen.