Johan Linssen keert terug bij Berenschot

Gepubliceerd op 11 februari 2020

Per 1 februari 2020 is Johan Linssen (1985) in dienst getreden als senior managing consultant binnen het team van adviseurs dat zich bezig houdt met vraagstukken in de zorg.

In de afgelopen jaren was Johan onder meer lid van de raad van bestuur van Momentum, een specialistische zorginstelling in Noord-Brabant en Gelderland, en geassocieerd partner bij advocatenkantoor Lexsigma. Vanuit deze functies maakte hij zich hard voor de contractuele vrijheid en financiële positie van zorginstellingen en ziekenhuizen én de vrije artsenkeuze in Nederland, onder meer via verschillende spraakmakende gerechtelijke procedures.

Voorafgaand aan zijn bestuurlijke periode was Johan eveneens werkzaam bij Berenschot. Eerst als financieel-economisch en bestuurlijk adviseur, later als managing director van de joint venture Mazars-Berenschot in Zuid-Afrika. Daarvoor was hij actief voor Capgemini en de Europese Commissie.

Johan over zijn terugkeer naar Berenschot: “Dit voelt als thuiskomen! Met mijn ervaring als zorgbestuurder hoop ik samen met Berenschot-collega’s een waardevolle bijdrage te leveren aan strategische vraagstukken in de Nederlandse zorgsector rondom bekostiging, financiering, organisatie- en strategieontwikkeling.”

Johan Linssen persbericht


Zie ook