Lustrumeditie benchmark Communicatie Berenschot van start

Gepubliceerd op 14 januari 2020

Na vier succesvolle eerdere edities organiseert Berenschot dit jaar voor de vijfde keer de benchmark Communicatie. Doelstelling blijft organisaties te ondersteunen bij het verder versterken van hun communicatiefunctie. Hiervoor kunnen zij gebruik maken van de meest actuele inzichten die de benchmark Communicatie biedt. Aanmelden voor deelname is mogelijk tot 1 maart 2020.

De voorgaande edities van de benchmark Communicatie leverden talrijke interessante inzichten op. Zo neemt de strategische positie en adviserende rol binnen de (communicatieve) organisatie steeds verder toe, wat vraagt om andere expertise, competentie en inrichting van de communicatiefunctie. Daarnaast groeien de aandacht voor en het belang van interne communicatie opnieuw, zowel wat betreft de inzet van middelen als de behoefte aan strategiecommunicatie. “Tot slot zien we een toenemende behoefte aan data, digitalisering en innovatieve methoden en ontwikkelt stakeholdercommunicatie zich steeds verder”, stelt Robert Wester, sectorleider bij Berenschot.

Actuele inzichten, praktische ideeën

Deelnemers waarderen de actuele inzichten en praktische ideeën uit het onderzoek die hen helpen om deze ontwikkelingen verder te vertalen naar hun dagelijkse praktijk en zo meer impact te creëren. Ook bij deze vijfde editie staat de professionalisering en ontwikkeling van de communicatieafdeling centraal. “Hiervoor vergelijken wij de communicatiefunctie van de deelnemer met die van andere organisaties in de (semi)publieke sector op talrijke kwalitatieve én kwantitatieve dimensies. Bijvoorbeeld de organisatie en inrichting ervan, de inhoudelijke focus, de communicatiestrategie en aanpak”, aldus Wester. “En met ingang van deze editie nemen we ook de vijf rollen van een moderne communicatieafdeling verder onder de loep.”

Eerdere deelnemers

In eerdere edities namen onder meer de volgende organisaties deel: de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Groningen, verschillende provincies en ministeries, Belastingdienst, Schiphol, ROC Rijn IJssel, Rabobank, Stedin, Vitens, Nederlandse Spoorwegen, ProRail, Autoriteit Financiële Markten, De Nederlandsche Bank, Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Politie.

Wilt u deelnemen aan de benchmark Communicatie? U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier. Meer informatie over de  vijfde benchmark Communicatie, de planning en deelnamemogelijkheden vindt u op de pagina over de benchmark Communicatie.