Frédérique Spannenburg naar Berenschot


Per 1 april 2020 is Frédérique Spannenburg bij Berenschot in dienst getreden als senior managing consultant. Dit ter versterking van het adviesteam dat zich bezighoudt met leiderschapsontwikkeling en organisatieverandering.

Frédérique heeft ruim twintig jaar ervaring in het aansturen en begeleiden van complexe verandertrajecten, leiderschapsvraagstukken en teamontwikkelingstrajecten. Zij fungeert als inhoudelijke sparringpartner op senior managementniveau bij bedrijven en organisaties in uiteenlopende branches. De afgelopen drie jaar deed ze dit vanuit haar eigen adviespraktijk in Singapore voor een groot aantal Aziatische en internationale klanten, waaronder Janssen Pharmaceuticals, AngloAmerican, Goldman Sachs en Booking.com. De opdrachten lagen op het snijvlak van leadership development, high performing teams en change management, vaak in combinatie met diversiteit en inclusiviteit. Daarnaast werkte Frédérique regelmatig samen met &samhoud Asia.

Voor haar vertrek naar Singapore werkte Frédérique jarenlang als (change) consultant in Nederland en Europa. Groot geworden in de ‘harde’ consulting skills bij onder andere Coopers & Lybrand – waarvoor zij in Oost-Europa woonde en werkte – en Capgemini Ernst & Young, legde zij zich steeds meer toe op de ‘zachte’ kant van veranderen. In 2011 besloot zij over te stappen naar een gespecialiseerd bureau, dat verandervraagstukken vanuit systemisch perspectief benadert.

“Wij krijgen met Frédérique een zeer ervaren collega erbij, die haar klanten een uniek perspectief op leiderschap in verandering kan bieden. Met haar veelzijdige achtergrond in zowel de harde als zachte kant van veranderen, helpt zij leidinggevenden hun impact op duurzame gedragsverandering substantieel te vergroten”, aldus Sanne van den Bosch, Managing director bij Berenschot.


Frédérique Spannenburg

Frédérique Spannenburg