Tags

Blockchain: de revolutie binnen de publieke dienstverlening


Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:00 tot
Locatie
Van der Valk Hotel, Veenendaal
Doelgroep

Iedereen die in dienst is van een overheidsorganisatie en geïnteresseerd is in innovatie van overheidsprocessen en publieke dienstverlening. Het congres is voor zowel ‘leken’ als ‘gevorderden’ op het gebied van blockchain interessant doordat er op diverse niveaus presentaties en workshops worden gehouden.

Aanmelden

Meld u aan via de website van Gemeente.nu.

Omschrijving

Blockchain maakt het mogelijk om fraude, corruptie, fouten en de kosten van papieren processen terug te dringen. Het heeft de potentie om de relatie tussen overheid en burgers te veranderen op het gebied van gegevensbeheer, dienstverlening, transparantie en vertrouwen. De ontwikkelingen gaan snel, dus het is belangrijk dat uw kennis up-to-date is zodat u tijdig kunt anticiperen op de mogelijkheden die blockchain biedt. Daarom organiseren Gemeente.nu en Blockchainprojects het congres Blockchain: de revolutie binnen de publieke dienstverlening.

Tijdens dit congres geeft senior consultant Sofie Berns samen met Dennis van der Valk (CIO Office Drechtsteden) een tweetal workshops:

 • (Intern) Verrekenen met blockchain 
  De Drechtsteden worden gevormd door zeven gemeenten die in hoge mate met elkaar samenwerken. De opzet van deze samenwerking in de Drechtsteden brengt echter een ingewikkeld intern inkoopproces met zich mee, waarin contracten, prestatieverklaring en facturen niet centraal beschikbaar en gecombineerd zijn. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende niet aan elkaar gekoppelde systemen en daarnaast de verantwoordelijkheid verdeeld is over een groot aantal partijen. Het proces van controle en verwerking van facturen is momenteel moeizaam en leidt het tot extra werk en frustratie.
  Door gebruik te maken van de nieuwste technologie en alle afspraken vooraf in blockchain worden vastgelegd inclusief bedrag en boekhoudkundige codering, is voor de facturatie alleen een prestatieverklaring noodzakelijk.
  Deze nieuwe wijze van verrekening zorgt niet alleen voor absolute rechtmatigheid en snelheid maar daarmee ook dat we meer voor de inwoners kunnen doen.
 • Blockchain innovatie - De kameel van Columbus

  Het hebben van een innovatief idee is slechts de neus van een hele kameel. In deze workshop gaan we leren wat van een grote onverwachte gebeurtenis in de geschiedenis te maken heeft met een concrete blockchaintoepassing. Hierin behandelen we aan de lessen van een echte implementatie:

  Na de inleidende presentatie kun je je eigen idee langs de kamelenmeetlat houden.

  • De stappen van innovatief idee naar opgeschaald product
  • De waarde van waarde
  • De impact van een 'kameel' in je organisatie, ofwel: weet wat je binnenhaalt
Kosten

De kosten voor dit evenement bedragen:
Basisprijs: € 345,- per persoon (excl. btw)
Groepskorting (2 personen of meer): € 275,- per persoon (excl. btw)
Commercieel*: € 795,- per persoon (excl. btw)

*Prijs voor niet-primaire doelgroep