Conferentie 'Evaluatie van de Participatiewet'


Datum
Plaats in agenda
Tijd
08:30 tot
Locatie
Kantoor Berenschot, Europalaan 40 te Utrecht.
Doelgroep

Gemeenten (wethouders, raadslieden, gemeentesecretarissen); directeuren en controllers sw-bedrijven; directeuren en bestuurders sociale diensten.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden.

Omschrijving

Vier jaar geleden is de Participatiewet ingevoerd. Nu is de tijd daar om kritisch naar de wet te kijken. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft opdracht gegeven aan het Sociaal Cultureel Planbureau om de wetgeving te evalueren. De onderzoeken van Berenschot naar ervaringen van werkgevers, gemeenten en werkzoekenden met de Participatiewet, zijn belangrijke input voor deze eindevaluatie. Wat werkt en waarom? En waar is nog verbetering mogelijk?

Tijdens deze conferentie bespreken we welke beleidsvoornemens SZW heeft naar aanleiding van de evaluatie van de Participatiewet. Hoe worden de resultaten van de onderzoeken geïnterpreteerd en welke beleidsinitiatieven voorziet SZW met het oog op de toekomst? Ook staan we stil bij de interpretatie van de conclusies van de evaluatie en wat dit betekent voor de praktijk. Welke handvatten bieden deze onderzoeken om uitvoering van de Participatiewet te verbeteren?

Programma (onder voorbehoud)

Dagvoorzitter: Maarten Adelmeijer (Berenschot)

08.30 - 09.00 uur               Inloop en ontvangst

09.00 – 10.15 uur               Plenaire sessie

10.30 – 11.20 uur               Workshops – ronde 1

11.30 – 12.20 uur               Workshops – ronde 2

12.30 – 13.15 uur               Plenaire afsluiting en lunch

Kosten

€ 150,- per inschrijving als bijdrage in de kosten voor het organiseren van de conferentie.

Aan deze conferentie zijn geen kosten verbonden als u onderdeel was van de klankbordgroep, u opdrachtgever bent, of u een plenaire sessie of workshop faciliteert.

Meer informatie

Download hier een uitgebreid programma (pdf, 320 kB) van de conferentie met een beschrijving van de workshops waaraan u kunt deelnemen.

Bijzonderheden

Berenschot beschikt over een maximum aantal parkeerplaatsen. Wij verzoeken u vriendelijk om via het aanmeldformulier aan te geven of u gebruik wil maken van onze parkeergelegenheid. Het kantoor van Berenschot is tevens goed bereikbaar met het openbaar vervoer.