Congres ‘De digitale gemeente’: de bestuurlijke uitdagingen van de digitale transformatie


Datum
Plaats in agenda
Tijd
14:00 tot
Locatie
Berenschot
Doelgroep

Dit congres is gericht op topambtenaren in een digitale wereld.

Omschrijving

Als topambtenaar heeft u ongetwijfeld in meer of mindere mate te maken met blockchain, big data, smart mobility en cybersecurity. Deze thema’s stijgen met stip op de gemeentelijke agenda en brengen nieuwe vraagstukken met zich mee. Want hoe geeft u invulling aan datagestuurd werken en hoe zet u digitalisering in voor het creëren van publieke waarde? Om deze en andere vragen te beantwoorden, organiseert Berenschot woensdag 25 september 2019 het congres 'De digitale gemeente'. Doel: gezamenlijk onderzoeken hoe u een digitale overheid in een smart city kunt worden!

Experts aan het woord
We starten het congres met pitches en een paneldiscussie over de rol van de overheid en het bedrijfsleven in de digitale transformatie. Zo vertelt prof. dr. José van Dijck, hoogleraar media en digitale samenleving aan de Universiteit Utrecht, u meer over het verankeren van publieke waarde in een online wereld. Roeland Stolk, managing director bij Berenschot, geeft zijn visie op publiek-private samenwerking in de digitale transformatie. Tot slot gaat Nathan Ducastel, directeur Beleid Informatiesamenleving, Gemeenterecht, Lokale Democratie en Veiligheid bij de VNG, in op beleidsvoering in een digitale wereld.

Kosten

Deelname aan dit evenement kost € 75,-.

Meer informatie

Programma (onder voorbehoud)

14.00 - Aftrap door Hans Oosterkamp (Berenschot)

14.15 - Prof. dr. José van Dijck (Universiteit Utrecht)

14.30 - Roeland Stolk (Berenschot)

14.45 - Nathan Ducastel (VNG)

15.00 - Paneldiscussie met experts

16.00 - Break-out sessies

Tijdens het congres krijgt u de gelegenheid om twee break-out sessies naar keuze te volgen:

  • De kracht van data: hoe datascience uw werk gaat beïnvloeden
  • Smart mobility: sturen of gestuurd worden
  • De agile transformatie van uw gemeente
  • Ethiek en governance van algoritme-gedreven technologie
  • Digitaal participeren en participatief digitaliseren

18.00 - Afsluiting

18.15 - Walking dinner

Bijzonderheden

Over de sprekers

José van Dijck is universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Haar expertise is mediastudies met als aandachtsgebied de ‘digitale samenleving.’ Van 2015 tot en met 2018 was zij president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Haar meest recente boek (met co-auteurs Thomas Poell and Martijn de Waal) is The Platform Society. Public values in a connective world (Oxford University Press, 2018).

Roeland Stolk is Managing director bij Berenschot en gespecialiseerd in vraagstukken binnen het openbaar bestuur. Hij is auteur van de publicatie ‘Grip op regionale samenwerking’ en weet dan ook als geen ander hoe belangrijk het is om effectief samen te werken in netwerken en allianties. Tevens heeft hij ervaring als interim-manager transitie NWO en procesbegeleider in de samenwerking Amsterdam-Waternet.

Nathan Ducastel is directeur Beleid Informatiesamenleving, Gemeenterecht, Lokale Democratie en Veiligheid bij de VNG. Meer informatie volgt.