Tags

De rol van energie-infrastructuur ten opzichte van klimaatneutraliteit in 2050


Datum
Plaats in agenda
Tijd
15:00 tot
Locatie
Brussel
Doelgroep

Beleidsmedewerkers in de energiesector

Aanmelden

Registratie voor dit evenement is reeds gesloten.

Omschrijving

De Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Europese Unie organiseert, in samenwerking met Gasunie en TenneT, een evenement over de rol van infrastructuur in de energietransitie ten opzichte van een CO2-neutrale economie in 2050.

Nederland streeft naar een klimaatneutrale Europese economie in 2050. De energiesector speelt hierin een cruciale rol. Om een klimaatneutrale, veilige energievoorziening te garanderen, moeten we significante investeringen doen in onze energie-infrastructuur. Nieuwe technologieën voor het koppelen en integreren van sectoren en energiedragers, zoals schone waterstof, zijn essentieel om verzekerd te zijn van een kosteneffectieve energietransitie. Om dit te bereiken moeten we de bestaande EU-energie-infrastructuur gebruiken en verschillende energiedragers naadloos hierin integreren.

Tijdens dit evenement worden resultaten van het Nederlandse debat over het klimaatakkoord gepresenteerd. Daarnaast presenteren Han Fennema (CEO, Gasunie) en Ben Voorhorst (COO, TenneT) de aanbevelingen van de ‘Infrastructure outlook 2050’: een studie waarin de mogelijkheden en beperkingen van gecombineerde gas- en elektriciteitsinfrastructuren zijn geëvalueerd. Tot slot is er een paneldiscussie met Bert den Ouden, sectorleider Energie bij Berenschot, als één van de leden van het panel.