Het grote China college


Datum
Plaats in agenda
Tijd
19:00 tot
Locatie
Perscentrum Nieuwspoort
Aanmelden
Omschrijving

Wordt China de grootste wereldmacht?
Het wordt al jaren voorspeld: China wordt binnenkort de grootste wereldmacht. Maar gaat dat ook echt gebeuren en wat betekent dit voor de wereld?

In dit college van staan deze vragen centraal. China-expert Frank Pieke duidt de binnenlandse ontwikkelingen van het land. De economie hapert na jaren van ongekende groei. Zet dit proces door? En wordt het land straks een democratie of blijft het een eenpartijstaat?

Ook legt Pieke uit hoe China zich manifesteert op het internationale podium. Ruzie over eilanden in de Zuid-Chinese zee zorgt tot militaire dreiging. Moeten we bang worden voor Chinees wapengekletter? En komt tot een botsing over Taiwan tussen het land en het Amerika van Trump?

Frank Pieke is hoogleraar Modern China Studies aan de Universiteit Leiden. Pieke schreef meerdere boeken over China, zijn laatste verscheen eerder dit jaar: China, een gids voor de 21e eeuw.

Kosten

€17,50 (inclusief boek: Modern China)

Meer informatie

Samenwerking Berenschot en Haagsch College
Berenschot werkt samen met Haagsch College om het politieke en maatschappelijke debat over de grote ontwikkelingen in en om het openbaar bestuur te stimuleren. Het Haagsch College verzorgt verdiepende colleges over actuele thema’s en richt zich op young professionals en geïnteresseerden in overheid en bedrijfsleven.