Haagsch College: Datadictatuur | Nieuwspoort Live


Datum
Plaats in agenda
Tijd
20:00 tot
Locatie
Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website van het Haagsch College. Let op: inloop vanaf 19:30.

Omschrijving

Alles gaat tegenwoordig digitaal. Van het zoeken naar een partner tot onze belastingaangifte. We zijn totaal afhankelijk van het internet, maar ook steeds bewuster van de gevaren. Facebook en Google weten alles van ons, overheden bespieden op grote schaal en buitenlandse trollen beïnvloeden verkiezingen.

Ooit was de digitale wereld een radicale vrijplaats waar iedereen gelijk was. Wanneer is het internet die onschuld verloren? Jan Kuitenbrouwer legt in in een mini college uit hoe de digitale utopie veranderde in een mijnenveld.

Kuitenbrouwer neemt ons mee terug naar het begin van het internet. Toen droomde men van een digitale wereld waarin niemand de baas was. Kuitenbrouwer laat zien waarom dat ideaal wel moest ontsporen. Kunnen we het internet nog redden? En ligt daar een taak voor de overheid?

Over die laatste vraag praat presentator Vincent Rietbergen na het mini college verder in een panel hierover met SP-er Mahir Alkaya en D66-er Kees Verhoeven.

Samenwerking Berenschot en Haagsch College

Berenschot werkt samen met Haagsch College om het politieke en maatschappelijke debat over de grote ontwikkelingen in en om het openbaar bestuur te stimuleren. Het Haagsch College verzorgt verdiepende colleges over actuele thema’s en richt zich op young professionals en geïnteresseerden in overheid en bedrijfsleven.

Kosten

€12,50

Meer informatie

Jan Kuitenbrouwer is journalist en schrijver. Vorig jaar verscheen bij uitgeverij Prometheus zijn boek Datadictatuur.

Mahir Alkaya is woordvoerder Economische Zaken en Innovatie voor de SP

Kees Verhoeven is woordvoerder ICT/Privacy/Cybersecurity en Europese Zaken

Vincent Rietbergen is presentator van het Haagsch College