Haagsch College: Is Europa nog van ons?


Datum
Plaats in agenda
Tijd
20:00 tot
Locatie
Perscentrum Nieuwspoort
Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden.

Omschrijving

Let op: Inloop vanaf 19:30.

De Europese Unie staat op instorten. Een grote migratiestroom, de wankelende euro en angst voor globalisering brengen het project in gevaar. Onder leiding Wilders, Le Pen en de AfD staat een Europees verbond klaar met de sloophamer. Is de EU nog te redden?

Kosten

€5,00

Meer informatie

In hun nieuwe boek De Kloof analyseren Esther de Lange en Ivo Belet messcherp de uitdagingen van de Europese samenwerking. De twee Europarlementariërs komen met heldere en scherpe oplossingen om de kloof met de burger te dichten.

Met een kritische blik schetsen zij een vernieuwd Europa. Juist in een tijd van Amerikaans patriottisme, Russische agressie en Chinese machtspolitiek is een krachtige EU harder nodig dan ooit. En een Europa dat er voor de burgers is.

Tijdens de boeklancering geeft Esther de Lange haar visie op de kloof tussen de burger en de EU en de urgentie van een constructief Europadebat in Nederland. Arend Jan Boekestijn reageert als eerste op haar betoog. Daarna geeft eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans kort zijn blik op het thema van het boek.

Vervolgens gaan Esther de Lange, Frans Timmermans en Ivo Belet onder leiding van presentator Jan Postma in discussie met elkaar en met u. Hoe wordt de EU weer van de burgers?

Esther de Lange is fractievoorzitter van het CDA in het Europees Parlement. Sinds 2007 is zij Europarlementariër.

Ivo Belet is sinds 2004 lid van het Europees Parlement voor het Vlaamse CD&V.

Frans Timmermans is eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie

Arend Jan Boekestijn is buitenlandcommentator bij BNR Nieuwsradio en Elsevier

Jan Postma is presentator bij BNR Nieuwsradio

Bijzonderheden

Berenschot is partner van Haagsch College