Haagsch College: Het Grote Jihad College


Datum
Plaats in agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
Tivoli Vredenburg
Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden.

Omschrijving

Let op: Inloop vanaf 19:00.

Wat drijft Nederlandse jongeren in de armen van IS?

Londen, Manchester, Nice, Berlijn, Parijs en Stockholm. De lijst van terreuraanslagen in Europese steden blijft maar groeien. Veel van de aanslagplegers keerden terug uit Syrië. Wat drijft deze Syriëgangers? In het Grote Jihad College vertelt terrorisme-expert Edwin Bakker waarom ook Nederlanders zich aansluiten bij IS.

Kosten

€ 14,50

Meer informatie

In Syrië zijn nog altijd bijna 200 Nederlandse jihadstrijders actief. Zijn dit meedogenloze moslimextremisten of naïeve jongeren vol frustratie? De hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme ontkracht in het college de mythes en onzinverhalen over jihadisten.

Met gedetailleerde levensverhalen en de laatste wetenschappelijke inzichten legt Edwin Bakker uit hoe Nederlandse jongeren kunnen veranderen in moorddadige jihadisten.

Welk gevaar vormen zij voor Nederland? En waarom vinden er wel aanslagen plaats in onze buurlanden, maar niet in Nederland? De hoogleraar aan de Universiteit Leiden vertelt over de risico’s van terugkeerders en wat wij kunnen doen om aanslagen te voorkomen.

Edwin Bakker is hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme aan de Universiteit Leiden en directeur van het Institute of Security and Global Affairs in Den Haag.

Bijzonderheden

Berenschot is partner van Haagsch College