Haagsch College: Het Nieuwe Europa


Datum
Plaats in agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website van het Haagsch College.

Omschrijving

Let op: inloop vanaf 19:00.

Geen Le Pen, geen Wilders. Maar Macron en natuurlijk Merkel. En een middenkabinet in ons land. Het Europese verkiezingsjaar was spannend maar kende geen populistische lente. Geen einde van de Europese Unie dus maar volop zelfvertrouwen in Brussel. Wat betekent dit voor de toekomst van Europa? Dit onderwerp behandelt Mathieu Segers in 'Het Nieuwe Europa'-college.

Samenwerking Berenschot en Haagsch College

Berenschot werkt samen met Haagsch College om het politieke en maatschappelijke debat over de grote ontwikkelingen in en om het openbaar bestuur te stimuleren. Het Haagsch College verzorgt verdiepende colleges over actuele thema’s en richt zich op young professionals en geïnteresseerden in overheid en bedrijfsleven.

Kosten

€ 7,50

Meer informatie

Hoe gaat Europa straks om met vluchtelingen? En komt er een Europese minister van Financiën?

In dit college analyseert Mathieu Segers het Europese jaar 2017 en de huidige machtsverhoudingen binnen de EU. Waar zet de nieuwe Frans-Duitse as op in? Wat willen de Oost-Europese landen? En speelt ons land nog wel een rol binnen de Europese Unie?

Mathieu Segers is hoogleraar Europese geschiedenis en integratie aan de Maastricht University en onder andere schrijver van het boek: Europa en de terugkeer van de geschiedenis.