Haagsch College - Nieuwspoort Live - Noord-Korea en de VS


Datum
Plaats in agenda
Tijd
20:00 tot
Locatie
Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website van het Haagsch College. Let op: inloop vanaf 19:30.

Omschrijving

Donald Trump en Kim Jong-un stormden begin dit jaar af op een nucleaire oorlog. Nu is er plotseling een historische ontmoeting in de maak. Binnenkort schudden de Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider elkaar de hand.

Remco Breuker, hoogleraar en schrijver van het boek 'De BV Noord-Korea', vertelt wat er allemaal speelt achter de schermen. Waarom zoekt Kim Jong-un opeens toenadering? En wat vindt Zuid-Korea hiervan?

Daarna schakelen we kort met Amerika-correspondent Jan Postma live vanuit de VS.

En vervolgens nemen we in een panelgesprek met Han ten Broeke, VVD-Kamerlid, en Breuker de relatie tussen de VS en Noord-Korea verder onder de loep.

Is Kim Trump te slim af? Kan de dealmaker-in-chief echt vrede sluiten? Of is een kernoorlog dichterbij dan ooit als de gesprekken mislukken?

Samenwerking Berenschot en Haagsch College

Berenschot werkt samen met Haagsch College om het politieke en maatschappelijke debat over de grote ontwikkelingen in en om het openbaar bestuur te stimuleren. Het Haagsch College verzorgt verdiepende colleges over actuele thema’s en richt zich op young professionals en geïnteresseerden in overheid en bedrijfsleven.

Kosten

€12,50

Meer informatie

Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden en schrijver van het boek 'De BV Noord-Korea', dat eind juni verschijnt.

Han ten Broeke is buitenlandwoordvoerder van de VVD in de Tweede Kamer.

Jan Postma is correspondent in Amerika voor BNR Nieuwsradio