Haagsch College: Het Oekraïne College


Datum
Plaats in agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website van het Haagsch College. Let op: inloop vanaf 19:00.

Omschrijving

De Koude Oorlog tussen Rusland en het Westen is weer helemaal terug. Hackaanvallen, een gifmoord en spionnen domineren het nieuws. In Oekraïne leidde de keuze tussen Europa en Rusland vijf jaar geleden tot een oorlog. Een oorlog die ook Nederland lange tijd in haar greep hield door MH17 en het referendum.

Hoe staat het verscheurde land er nu eigenlijk voor? En hoe denken gewone Oekraïners over hun eigen toekomst en dat van hun land? Kort voor de presidentsverkiezingen vertelt Victoria Koblenko over haar Oekraïne.

In een persoonlijk college neemt Koblenko je mee naar haar geboortegrond. Corruptie, Russisch inmenging en oorlog splijten inmiddels het land. Wat doet dat met het leven van gewone Oekraïners? Dromen zij nog van een betere toekomst, of is alles alleen maar slechter geworden?

Samenwerking Berenschot en Haagsch College

Berenschot werkt samen met Haagsch College om het politieke en maatschappelijke debat over de grote ontwikkelingen in en om het openbaar bestuur te stimuleren. Het Haagsch College verzorgt verdiepende colleges over actuele thema’s en richt zich op young professionals en geïnteresseerden in overheid en bedrijfsleven.

Kosten

€17,50

Meer informatie

Victoria Koblenko, is Oekraïne-specialist, politicoloog en actrice. Ze is geboren in de Sovjet-Unie in Vynnytsja, in het huidige Oekraïne

Moderator: Thomas van Zijl, presentator bij het Haagsch College en BNR Nieuwsradio