Haagsch College: Parlementaire Fotografie


Datum
Plaats in agenda
Tijd
20:00 tot
Locatie
Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website van het Haagsch College. Let op: inloop vanaf 19:30.

Omschrijving

nap! Op het Binnenhof is niemand veilig voor de camera's van parlementair fotografen. Ministers die aftreden, een vallend kabinet: grote politieke gebeurtenissen staan in ons geheugen gegrift door iconische foto's.

Hoe maken zij deze beelden? En welke verhalen gaan erachter schuil? Op deze avond kijken we door de lens van de fotograaf naar de politiek. Bert Verhoeff legde tientallen jaren het leven op het Binnenhof vast en geeft een mini-college over zijn vak. Hoe ging hij te werk toen niemand nog van beeldregie had gehoord?

Bart Maat en Freek van den Berg vertellen over hun mooiste beelden van de afgelopen maanden. En wat zijn de gevolgen voor hun vak nu politici hun gewenste beeld via Instagram creëren? Zij gaan in gesprek over de uitdagingen in hun werk.

Samenwerking Berenschot en Haagsch College

Berenschot werkt samen met Haagsch College om het politieke en maatschappelijke debat over de grote ontwikkelingen in en om het openbaar bestuur te stimuleren. Het Haagsch College verzorgt verdiepende colleges over actuele thema’s en richt zich op young professionals en geïnteresseerden in overheid en bedrijfsleven.

Kosten

€12,50

Meer informatie

Bert Verhoeff is al sinds de jaren '70 op het Binnenhof te vinden. Hij fotografeerde oa voor Trouw, NRC Handelsblad, Algemeen Dagblad en Vrij Nederland en won in 1984 de Zilveren Camera.

Bart Maat is parlementair fotograaf voor oa persbureau ANP. Hij won in 2016 de eerste prijs in de categorie 'Politiek' van de Zilveren Camera EN won de Prinsjesprijs.

Freek van den Berg is parlementair fotograaf voor de Volkskrant. Hij was drie maal genomineerd voor de Zilveren Camera.

Moderator: Vincent Rietbergen, presentator van Haagsch College en politiek-journalist NOS