Haagsch College - De strijd om ons leger


Datum
Plaats in agenda
Tijd
18:30 tot
Locatie
Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de website van Haagsch College.

Omschrijving

Van de Slag bij Nieuwpoort tot Srebrenica: onze militaire geschiedenis kent hoogte- en dieptepunten. Hoe kijken wij Nederlanders naar ons leger? En wat maakt de bekende Dutch approach typisch Nederlands?

In dit college duikt militair historicus Christ Klep in onze gespleten verhouding met het leger. We hebben veel respect voor militairen, maar houden niet van grote parades en verering. Buitenlandse operaties zijn belangrijk, maar graag zonder geweld.

Aan de hand van kleurrijke personen en heldere voorbeelden toont Klep onze worsteling met onze militaire identiteit. Past de oude militaire cultuur nog bij onze moderne samenleving waar oorlog alleen maar geschiedenis is?

Christ Klep is militair historicus, universitair docent en publicist. Hij schreef eerder boeken over onder meer de Tweede Wereldoorlog, internationale missies en de JSF. Binnenkort verschijnt zijn nieuwste boek Van Wereldmacht tot ‘Braafste Jongetje’, onze militaire identiteit door de jaren heen.

Moderator: Thomas van Zijl, presentator bij Haagsch College en BNR Nieuwsradio.

Meer informatie

Samenwerking Berenschot en Haagsch College

Berenschot werkt samen met Haagsch College om het politieke en maatschappelijke debat over de grote ontwikkelingen in en om het openbaar bestuur te stimuleren. Het Haagsch College verzorgt verdiepende colleges over actuele thema’s en richt zich op young professionals en geïnteresseerden in overheid en bedrijfsleven.