Haagsch College: Masterclass Terrorisme 2018


Datum
Plaats in agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
Wijnhaven, Turfmarkt 99, Den Haag
Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website van het Haagsch College.

Omschrijving

Wie zijn de terroristen die in Europa aanslagen plegen? Wat is het beleid van de Nederlandse overheid om dit te voorkomen? En wat is de impact van een aanslag op een samenleving?

In de Masterclass Terrorisme 2018, een driedelige collegereeks op de Haagse faculteit van de Universiteit Leiden, kijken Edwin Bakker en Jeanine de Roy van Zuijdewijn met een academische bril naar deze actuele vragen. Wat is de dreiging anno 2018?

Samenwerking Berenschot en Haagsch College

Berenschot werkt samen met Haagsch College om het politieke en maatschappelijke debat over de grote ontwikkelingen in en om het openbaar bestuur te stimuleren. Het Haagsch College verzorgt verdiepende colleges over actuele thema’s en richt zich op young professionals en geïnteresseerden in overheid en bedrijfsleven.

Kosten

€ 99,- (inclusief uitgave Terrorisme uit de serie Elementaire Deeltjes)

Meer informatie

College 1: Terrorisme anno 2018 (23 januari)
Tijdens het eerste college wordt ingegaan op de vraag hoe het jihadistisch terrorisme zich de afgelopen 15 jaar in het Westen heeft ontwikkeld. Wie zijn die homegrown terroristen en Syrië-gangers? En in welke netwerken verkeren ze?

College 2: Beleid Nederland (30 januari)
Het contraterrorismebeleid van de Nederlandse overheid staat centraal tijdens het tweede college. Is het geluk of toeval dat we in ons land geen recente aanslag hebben gehad?

College 3: Impact Terrorisme (6 februari)
Over de impact van een aanslag gaat het de laatste avond. Wat is het belang van crisismanagement? En wat kunnen we leren van de reacties op de aanslagen in Nice, Parijs, Londen en Barcelona?

- Edwin Bakker is hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme bij het Institute of Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden.

- Jeanine de Roy van Zuijdewijn is onderzoeker bij het Institute of Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden.

- Samen schreven Bakker en De Roy van Zuijdewijn in de serie Elementaire Deeltjes Terrorisme. U ontvangt deze uitgave tijdens het eerste college.

- Tijdens het tweede en derde college zullen ook gastsprekers aanschuiven.

Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van deelname.