HR-strategie event: De Hollandse School van Strategierealisatie


Datum
Plaats in agenda
Tijd
vanaf 13:30
Locatie
Berenschot, Europalaan 40, Utrecht
Doelgroep

HR-directeuren en HR-managers

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden

Omschrijving

Ontwikkelingen gaan zo snel dat organisaties hun strategie sneller dan ooit moeten aanpassen. Dit heeft ook impact op de HR component, die een steeds crucialere rol heeft in de strategieontwikkeling en -realisatie van organisaties. En die realisatie blijkt in de praktijk nog niet zo eenvoudig. Daarbij zien we dat een groot deel van de veranderingen strandt, of slechts gedeeltelijk wordt geïmplementeerd. Waar gaat het mis? Om het antwoord hierop én de oplossingen te onderzoeken houdt Berenschot op dinsdag 3 oktober het HR-strategie event ‘De Hollandse school van strategierealisatie’.

13:30 - Ontvangst
14:00 - Welkom door Ber Damen
14:10 - Inleiding door Sanne van den Bosch
14:25 - Plenaire sessie, 'Wegwijs worden in de hypes: de opdracht voor HR bij het ontwerpen van organisaties' door Jeroen van Bree

Het startpunt voor strategierealisatie lijkt vrij duidelijk: de strategie. Maar toch zien we veel organisaties dat startpunt loslaten als het gaat om hun organisatieontwerp. Afgeleid door hypes slaan ze aan het kopiëren en imiteren. Welke opdracht heeft HR als het gaat om het ontwerpen van organisaties? En hoe raak je wegwijs in de hypes?

15:00 - Workshop ronde 1

 • 'Heeft HR nog een rol in het ontwerpen van organisaties?' door Ime Husken en Christiaan Gort

 • 'Performance management in lijn met de strategie' door Maud Schaapveld en Dennis Eversdijk

 • 'HR Strategie-realisatie gestoeld op ken- en stuurgetallen' door Hans van der Spek

 • 'Strategische personeelsplanning: Hoe realiseer je het personeelsbestand voor de toekomst' door Steven Marshall

15:35 - Pauze
16:00 - Plenaire sessie, 'De mens in de verandering' door Egmont Tilleman en Haymo de Kort

De Israelische Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman leerde ons reeds dat de factor Mens in veranderingsprocessen  een ingewikkelde kan zijn . Want de mens blijkt geenszins een rationeel calculerende species te zijn dat altijd in eigen voordeel handelt. Toch zegt de Hollandse School voor Veranderen dat zij ook mensgericht is. Welke drie factoren onderscheiden wij waarvan wij hebben gemerkt dat zij de kans op duurzame gedragsverandering in de praktijk aanzienlijk vergroten? En wat betekent dit voor de aansturing van een veranderingsproces?

16:35 - Workshop ronde 2

 • 'Assessment 2.0' door Nora Jie-a-Joen
 • 'Strategisch aanpakken van duurzame inzetbaarheid' door Francel Vos
 • 'Veranderen? Waarom zou ik?' door Arnold Adolfse
 • 'Zorgen dat Leiderschap werkt' door Joris de Bie

17:10 - Afsluiting
17:15 - Borrel

Kosten

Deelname aan het HR-strategie event ‘De Hollandse School van Strategierealisatie' is gratis. Bij verhindering graag een bericht sturen naar kenniscentrumhcm@berenschot.nl

Meer informatie

Tijdens dit event komen alle HR-gerelateerde onderdelen van strategierealisatie aan de orde. Van organisatieontwerp tot het veranderen van menselijk gedrag, en van HR strategie tot het bestendigen van de implementatie ervan. Aan het einde van de dag beschikt u zodoende over evidence-based en oplossingsgerichte handvatten om uw veranderingen vorm te geven.

Een deel van het HR-strategie event is plenair en een deel in break-out vorm, zodat u het onderwerp kunt kiezen dat het beste aansluit bij de situatie van uw organisatie. Onderwerpen zijn onder andere:

 • Organisational design
 • HR strategie
 • HR analytics
 • Agile vs. zelfsturing
 • Leiderschap
 • Talentmanagement
 • Assessment 2.0
Bijzonderheden

Het HR-strategie event ‘De Hollandse School van Strategierealisatie' is bedoeld voor HR-directeuren en HR-managers.


Zie ook