Inspiratiesessie Blockchain


Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:30 tot
Locatie
De Zilveren Vosch - Plompetorengracht 3, 3512 CA, Utrecht, Zaal 1+3
Doelgroep

Management, HRO-adviseurs, beleidsmedewerkers en OR-leden in dienst van gemeenten of intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van A+O fonds Gemeenten.

Let op: indien u niet aanwezig kunt zijn en u zich niet tijdig afmeldt, worden er kosten in rekening gebracht (€ 75,-). Afmelden kan tot uiterlijk vijf werkdagen voor de start van de inspiratiesessie.

Omschrijving

De eerste vier decennia van het internet heeft ons veel gebracht. Denk bijvoorbeeld aan e-mail, het wereldwijde web, social media, mobiel internet, big data, cloud computing en een begin van Internet of Things. Aan dit rijtje kunnen we nu blockchain toevoegen. Blockchain verandert de manier waarop organisaties naar eigenaarschap en vertrouwen kijken. In essentie is de blockchaintechnologie gebaseerd op gedistribueerde databases en het gedistribueerd verwerken, opslaan en aanpassen van data op een unieke en revolutionaire manier. Een complexe technologie, en het is dan ook moeilijk te voorspellen hoe het onze toekomst gaat veranderen.

In deze inspiratiesessie vertellen Amir Sabirovic (Intellerts), Bob Joormann (Berenschot) en Tim Griffioen (Berenschot) over de blockchaintechnologie en de mogelijke impact hiervan op dienstverlening, organisatie en werk van de lokale overheid. Wat is blockchain? Wat is de geschiedenis erachter en wat zijn de toepassingen? Deze vragen beantwoorden we op een heldere en begrijpbare manier.

We brengen de hype rondom blockchain terug naar de dagelijkse realiteit van gemeenten en publieke organisaties. Daarnaast gaan we in op de complexiteit van de technologie en de impact op de samenleving. Dit doen we aan de hand van ervaringen vanuit verschillende projecten. Na deze bijeenkomst zijn deelnemers beter in staat om een analyse te maken en de toepasbaarheid en haalbaarheid van een blockchainproject beter te beoordelen.

Kosten

Deelname aan de Inspiratiesessie Blockchain is kosteloos.

Meer informatie

Programma

13.30 - Opening

  • Wat is Blockchain? (historie, technologie, complexiteit, toepassingen)
  • Voorbeelden uit het publieke domein van pilots uit Binnenland & Buitenland

15.00 - Pauze

15.15 - Wat is de mogelijke impact op:

  • Economie
  • Organisaties
  • Werk en menselijk kapitaal
  • Professionalisering en leren

16.30 - Afsluiting