Haagsch College - Joris Luyendijk in Paard!


Datum
Plaats in agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
PAARD, Den Haag
Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de website van Haagsch College.

Omschrijving

De verkiezing van Trump en Brexit schokten velen in 2016. Hoe kon dit gebeuren? De schuldige werd als snel gevonden: de filterbubbel. Opgesloten in een eigen wereldje horen mensen alleen nog maar gelijkgestemden. Een ideale voedingsbodem voor nepnieuws en vooroordelen die populistische leiders nu overal in het zadel helpen, van Brazilië tot Italië. Maar klopt dit wel? Joris Luyendijk houdt je in het Bubbel College op confronterende wijze een spiegel voor.

Van de kopbal van Gullit op het EK van 1988 tot aan de opkomst van Wilders en Trump loopt een directe lijn. In een interactief college vol filmpjes en verhalen neemt Joris neemt je mee naar de momenten waarop zijn wereldbeeld barstte. Is niet de bubbel van de ander, maar die van jezelf misschien het probleem?

Joris Luyendijk liet behoorlijk wat stof opwaaien met zijn publicaties over de financiële sector en het Midden-Oosten. Als correspondent werkte hij voor diverse Nederlandse media en veroverde hij meerdere prijzen voor zijn publicaties. Moderator van deze avond is Vincent Rietbergen, presentator bij het Haagsch College.

Meer informatie

Samenwerking Berenschot en Haagsch College

Berenschot werkt samen met Haagsch College om het politieke en maatschappelijke debat over de grote ontwikkelingen in en om het openbaar bestuur te stimuleren. Het Haagsch College verzorgt verdiepende colleges over actuele thema’s en richt zich op young professionals en geïnteresseerden in overheid en bedrijfsleven.