Masterclass onderhandelgoeroe Robert C. Bordone


Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:00 tot
Locatie
Landgoed Duin & Kruidberg, Santpoort-Noord
Aanmelden

Kosten: € 295

Knop inschrijven

Omschrijving

U bent in uw rol gewend om continu belangen en posities af te wegen. Onderhandelen is dan ook een belangrijke skill: bij het uitzetten van de strategische lijnen, contractbesprekingen met klanten en de interactie met interne stakeholders.  Haalt u wel het maximale rendement uit uw onderhandelingen, kijkend naar relatie,  resultaat en meerwaarde over en weer?

Laat u tijdens deze exclusieve masterclass inspireren door Robert C. Bordone, de onderhandelgoeroe die de overbekende Harvard win-win-methode uit Getting to Yes van Fisher en Ury uit 1981 naar een hoger plan heeft getild. We leven inmiddels in 2019 en de vraag is in hoeverre die principes overeind blijven in de nieuwe eeuw. Is het wellicht tijd voor nieuw onderhandelgedrag?

Inleider is Tim Masselink (Berenschot), gespecialiseerd in complexe beïnvloedingsvraagstukken en auteur van de bestseller Toponderhandelaars. Hij zorgt tevens voor de vertaling naar de praktijk, waarbij u uw onderhandelvaardigheden aanscherpt.

Meer informatie

Programma

09:00      Inloop met koffie/thee en versnapering

09:45      Inleiding Tim Masselink

10:00      Keynote Professor Robert. C Bordone (Harvard): ‘Negotiation in the 21st century’

11:15       Pauze

11:30       Masterclass Tim Masselink: ‘Negotiation as the essential skill for executive’s in the 21st century’

12:30       Afsluiting & lunch

Sprekers

High res Robert C. Bordone

Robert C. Bordone is hoogleraar rechtsgeleerdheid aan de befaamde Harvard Law School en oprichter van het Harvard Negotiation and Mediation Clinical Program. Hij onderzocht diverse geschillenbehandelingssystemen voor organisaties, verenigingen en instellingen. Tevens is hij co-auteur van twee boeken: Designing Systems and Processes for Managing Disputes (Aspen, 2013) en Handbook of Dispute Resolution (Jossey-Bass, 2005). Als adviseur werkte Bordone voor grote private bedrijven en overheidsorganisaties.

Tim Masselink-klein

Tim Masselink is senior consultant bij Berenschot en actief binnen onze diensten 'Leiderschap' en 'HR Transformatie'. Hij maakt deze vraagstukken voor zijn opdrachtgevers overzichtelijk en biedt hen handvatten om effectief met conflicten om te gaan. Als onderzoeker onderzocht hij hoe Nederlandse experts omgaan met gedrag en interactie tijdens onderhandelingen en schreef hierover het boek Toponderhandelaars. Zijn expertise deelt hij in zijn trainingen bij de Berenschot Academy. Verder maakt Masselink deel uit van de community rond Spraakmakers, de radiotalkshow op NPO Radio 1.