Masterclass Onderwijs & Gemeente: Succesvol Samenwerken


Datum
Plaats in agenda
Tijd
15:00 tot
Locatie
Kantoor Berenschot (Europalaan 40, Utrecht)
Doelgroep

De masterclass is bedoeld voor (startende) wethouders en beleidsadviseurs onderwijs, die meer willen weten over samenwerking met onderwijs en/of ervaringen hierover willen uitwisselen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online formulier.

Omschrijving

Gemeenten hebben door de decentralisaties van zorg, werk en jeugdhulp een steeds grotere rol gekregen bij de ontwikkeling en ondersteuning van jongeren. Een goede samenwerking met het onderwijs is daarmee steeds belangrijker geworden. Een echt integrale aanpak – wanneer het bijvoorbeeld gaat om preventie en maatwerk in ondersteuning – vraagt om een hecht partnerschap tussen gemeente en onderwijs. Maar hoe geef je de samenwerking goed vorm?

In maart 2018 publiceerde wij over dit onderwerp de uitgave: ‘Samenwerking Gemeenten en Onderwijs: Lessen uit de lokale Praktijk’. In de masterclass Onderwijs & Gemeente staan we nader stil bij verschillende thema’s die in de publicatie aan bod komen: op welke thema’s raakt de inzet van gemeente en onderwijs elkaar en hoe zit het met wettelijke verantwoordelijkheden? Welke regionale netwerken zijn er en wat zijn succesfactoren en knelpunten in samenwerking? In de masterclass delen we inzichten vanuit ons advieswerk, maar is er ook nadrukkelijk ruimte om vanuit de praktijk ervaringen te delen.

Kosten

Deelname aan deze masterclass is gratis.

Meer informatie

Programma

De masterclass kent de volgende onderdelen:

  1. De geschiedenis
  2. Van wettelijke taken naar maatschappelijke opgaven
  3. Regionale context
  4. De gemeente en openbaar onderwijs
  5. Succesvol samenwerken: hoe doe je dat?
  6. De Nieuwe Onderwijsagenda