Ronde tafel sessie: kansen waterstof en zonnewarmte voor regionale warmtetransitie


Datum
Plaats in agenda
Tijd
08:00 tot
Locatie
Concertgebouw de Vereeniging te Nijmegen
Doelgroep

Energieprofessionals, overheden, kennisinstellingen, woningcorporaties en energiecoöperaties

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden.

Omschrijving

Tijdens het Nationaal Warmte Congres op 8 november verzorgt consultant Rutger Bianchi een ronde tafel sessie over de kansen van waterstof en zonnewarmte voor regionale warmtetransitie.

De opties voor CO2-neutrale warmteoplossingen zijn divers en complex. Ook bestaan er grote verschillen als het gaat om ruimtelijke impact en verdeling van de lasten. Tijdens deze ronde tafel sessie maakt u eerst in vogelvlucht kennis met het warmtescenario dat Berenschot heeft ontwikkeld en de rol van waterstof en zonnewarmte daarbinnen. Tevens krijgt u inzicht in de ruimtelijke en systeemvoordelen van zonnewarmte, zowel op het gebied van warmtenetten als bij individuele oplossingen. Vervolgens gaat u samen met andere deelnemers in gesprek over wat het warmtescenario kan betekenen voor uw regio. Daarbij krijgt u antwoord op de volgende vragen:

  • Wat kan waterstof betekenen voor warmte(netten)?
  • Waarom is zonnewarmte belangrijk om (aard)gasvrij te worden?
  • Welke kansen bieden deze oplossingen in de regio?

De antwoorden op deze vragen voorzien u van input voor actuele thema’s: van ruimtelijke impact als gevolg van het benodigde aantal windmolens, geluidoverlast als gevolg van warmtepompen tot het ontbreken van duurzame warmtebronnen voor warmtenetten. Kom naar onze ronde tafel sessie en ontdek de kansen van CO2-neutrale warmteoplossingen voor uw regio!

Kosten

€50 – 800


Zie ook