Symposium 'The future of HR'


Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:00 tot
Locatie
Hogeschool Windesheim , Campus 2-6 in Zwolle
Doelgroep

HR-professionals, NVP-leden, alumni en HRM studenten van Hogeschool Windesheim, leden van P&O Netwerk en overige geïnteresseerde zijn van harte uitgenodigd zich aan te melden voor dit inspirerende HR symposium!

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden voor het symposium 'The future of HR'

Omschrijving

Op woensdag 28 juni zal het HR Symposium 'The future of HR' plaatsvinden. Een jaarlijkse samenwerking tussen de Hogeschool Windesheim Flevoland, P&O Netwerk en de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP).

Kosten

Deelname aan dit symposium is gratis voor NVP-leden en alumni van Hogeschool Windesheim.
Leden van P&O Netwerk betalen € 35. Niet-leden betalen bij inschrijving € 50,00.

Meer informatie

Het programma voor het symposium “The future of HR” zal beginnen met een prikkelende inleiding door twee HR-professionals: Bent u ook al zo benieuwd naar belangrijke HR-trends, die het werk van mensen in organisaties beïnvloeden? Wilt u weten hoe u deze trends kunt gebruiken om de impact van HR te vergroten?

In zijn inleiding zal Tom Haak ingaan op een aantal van deze belangrijke HR-trends. Deze trends zal hij illustreren met voorbeelden uit organisaties die hier nu al op inspelen. Verder vertelt hij over een aantal innovatieve producten en services in het HR-domein, die bij deze trends kunnen ondersteunen .
De technologische ontwikkeling gaat snel: big-data, people analytics en het inzetten van artificial intelligence bieden veel mogelijkheden voor HR. Organisaties worden platter en transparanter. De grenzen van organisaties worden vager. HR gaat steeds meer gebruik maken van marketingtechnieken, om in te kunnen spelen op de individuele wensen en capaciteiten van medewerkers. Medewerkers verwachten geen baan, maar een 'experience'. Het HR-vak veranderd daardoor. Aandacht voor medewerkers moet worden gecombineerd met het vermogen meer wetenschappelijk en data-gedreven te werken. HR moet sneller/ beter en klantgerichter werken. De HR praktijk die in de vorige eeuw is ontwikkeld is verouderd en zal drastisch moeten worden vernieuwd. Als HR de ontwikkelingen kan volgen en goed kan inzetten, dan kan de impact van HR veel groter worden. Tom Haak is de oprichter en directeur van het HR Trend Institute: hrtrendinstitute.com. Voor 2014 had Tom senior HR-posities bij Arcadis, Aon, KPMG en Philips. Het HR Trend Instituut detecteert, volgt en stimuleert slim en creatief gebruik van trends op het gebied van mensen en organisaties. Tom schrijft veel over HR trends en innovaties, hij inspireert HR teams om de impact van HR te vergroten en hij spreekt regelmatig op internationale congressen.

De tweede inleider, Jan van den Brink, blijft zich vanuit zijn advies en bemiddelingspraktijk dagelijks verbazen over alles wat met HRM en de ontwikkelingen in ons vakgebied te maken heeft. Verwondering over de trends, verbazing over de HR-professional-als-sollicitant en de als maar terugkomende discussie waarom HR (volgens sommigen) toch zo weinig in het MT zit. Vanuit zijn observaties zal Jan van den Brink ons meenemen in zijn kijk op HR, de professionals in ons vakgebied en de toekomstbestendigheid van de HR professional. Een verhaal met een vleugje humor, prikkelende stellingen en introspectie.
Jan van den Brink is consultant HR / directeur van Ja! HRM Specialisten (Deventer – Amersfoort). Ja! HRM Specialisten bemiddelt HR professionals en adviseert bij HR- en organisatievraagstukken. Zie www.jahrm.nl.

Na deze inspirerende inleiding kun je een aantal boeiende workshops volgen, die verder ingaan op trends uit de inleiding. Om alvast een tipje van de workshopprogramma-sluier op te lichten kunnen wij met trots melden dat Hans van der Spek (bekend van o.a. het jaarlijkse HR Trendonderzoek en trainingen op gebied op HR Analytics) ,in het HR vakgebied voor de meeste geen onbekende, op het HR Symposium een workshop HR Analytics verzorgen.