Track the talent - Talentscan ROC Midden-Nederland


Datum
Plaats in agenda
Locatie
Berenschot. Europalaan 40, Utrecht
Doelgroep

Leerlingen ROC Midden – Nederland die zijn gestopt met hun mbo- opleiding en dreigen uit te vallen op school.

Omschrijving

Berenschot ontvangt in het kader van Track The Talent 12 leerlingen van ROC Midden Nederland voor een Talent Scan.

De kloof tussen laaggeschoolde jongeren en het bedrijfsleven is veel besproken. Jongeren kunnen moeilijk een baan, stageplaats of leerwerkplek vinden en bedrijven hebben een tekort aan gemotiveerd personeel. Stichting Track the Talent denkt dat deze kloof te overbruggen is met goede training en een uitgebreide kennismaking tussen jongeren en het lokale bedrijfsleven. De jongeren die deelnemen aan dit programma zijn gestopt met hun mbo-opleiding en dreigen uit te vallen op school. Door deel te nemen aan workshops bij vooraanstaande organisaties krijgen zij steeds meer inzicht in hun eigen kracht en worden zij gestimuleerd om in actie te komen.

Kosten

Gratis

Meer informatie

Tijdens de Talent Scan bij Berenschot krijgen de jongeren gesprekken met een adviseur, maken ze persoonlijkheidstesten en nemen ze deel aan een groepsopdracht. Het doel is om hen door middel van deze mini assessments meer zelfvertrouwen en zelfkennis te geven, zodat ze vol goede moed de volgende stap kunnen zetten.  Als ze weten waar hun kwaliteiten liggen, zijn ze beter in staat om goede keuzes te maken in hun loopbaan.

Leerlingen zien ons onderdeel als één van de leukste van het hele traject en hechten veel waarde aan de resultaten. Daar zijn wij natuurlijk erg trots op! Echter, niet alleen voor de leerlingen is het een waardevolle ervaring. Voor de adviseurs, die de workshops begeleiden, is het een mooi project dat zorgt voor maatschappelijke betrokkenheid en ze de kans biedt om iets voor hun omgeving te doen.

Meer informatie vind je op  http://www.trackthetalent.nl