Tags

Webinar HR Trendcongres 2020


Datum
Plaats in agenda
Tijd
vanaf 10:00
Locatie
Online vanaf thuis of uw werkplek
Doelgroep

HR-professionals

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via Performa HR.

Omschrijving
Welke HR-thema's gaan uw agenda bepalen?

Als HR-verantwoordelijke wilt u natuurlijk weten welke trends dit najaar en volgend jaar uw HR-agenda gaan bepalen. En wat voor effect ze hebben op uw eigen rol en functie.

Om u in korte tijd optimaal te informeren, bieden wij u vier interessante webinars aan onder de titel Het HR Trendcongres. Dinsdag 23 juni om 10:00 uur kunt u deze bekijken vanaf uw computer, thuis of op uw werkplek. Mocht dit tijdstip niet uitkomen dan kunt u altijd op een later moment inloggen om de webinars alsnog te bekijken. Het is een interessant programma met zeer deskundige sprekers, waarbij we natuurlijk niet voorbijgaan aan de gevolgen van Covid-19 voor organisaties en haar medewerkers.

HR Trendcongres 2020

Wat kunt u inhoudelijk verwachten?

Tijdens de vier webinars praten we u bij over:

  • Welke HR-thema’s spelen een hoofdrol in 2020 en 2021 en wat betekent dit voor u en uw organisatie? Hans van der Spek, manager kenniscentrum Human Capital Management bij Berenschot;
  • Wat is de invloed van Corona op de organisatie en het personeelsbeleid? Hans van der Spek, manager kenniscentrum Human Capital Management bij Berenschot;
  • Van Zelfmanagement naar Co-management in tijden van crisis? Annet de Lange, Lector Human Resource Management bij de HAN;
  • Diversiteit & inclusie: Hoe maak je de verschillen tussen mensen tot meerwaarde en hoe maak je je teams effectiever? Jojanneke van der Toorn, bijzonder hoogleraar LGBT Workplace Inclusion, Universiteit Leiden.
Kosten

Deelname kost € 149. Mocht dit tijdstip niet uitkomen dan is het uiteraard mogelijk om op een later moment in te loggen en de webinars te bekijken.

Meer informatie

Programma

HR Trends in vogelvlucht - Hans van der Spek

Welke HR-thema’s spelen een hoofdrol in 2020 en 2021 en wat betekent dit voor u en uw organisatie? Hans van der Spek interpreteert en verduidelijkt deze trends en gaat daarbij in op de nieuwe rol die HR zich moet aanmeten om in dit roerige umfeld het hoofd boven water te houden. Thema’s die de revue passeren zijn:

  • Ontwikkeling, scholing, inzetbaarheid, talent management
  • Werving & selectie, employer branding, onboarding, arbeidsmarktcommunicatie
  • Strategische personeelsplanning
  • Diversiteit en inclusie
  • Performance management en beoordeling
  • Impact van robotisering en digitalisering op personeelsbeleid

Wat is de invloed van Corona op de organisatie en het personeelsbeleid? - Hans van der Spek

Van Zelfmanagement naar Co-management in tijden van crisis? Positieve psychologie en lessen uit de wetenschap, - Annet de Lange

In deze bijdrage staat Annet de Lange stil bij het thema zelfmanagement op het werk en inzetbaarheid van medewerkers en teams.

Diversiteit en inclusie - Uit overtuiging of omdat het moet? - Jojanneke van der Toorn

Het wil nog niet echt lukken met het diversiteitsbeleid in organisaties. Dat is jammer, want organisaties laten veel liggen door de verschillen tussen mensen niet te benutten, bijvoorbeeld in leeftijd, gender en culturele achtergrond. Hoe mooi zou het zijn als organisaties investeren om verschillen tussen mensen tot waarde te brengen? Welke hobbels vind je op je weg naar een divers en inclusief personeelsbestand en hoe kan je daarmee afrekenen? Hoe creëer je draagvlak en enthousiasme onder medewerkers en management en welke stappen kan je alvast eenvoudig nemen? Jojanneke gaat op deze aspecten in en geeft je handvatten om morgen meteen aan de slag te gaan.