Warnaars, Jan

 • Consultant
 • De combinatie van mens en techniek houdt mij al lang bezig. In mijn Master Werktuigbouwkunde aan de TU Delft heb ik mij gespecialiseerd in Bio Robotica. Tijdens mijn afstuderen heb ik bijvoorbeeld menselijke aansturingstechnieken gebruikt om een robotarm nauwkeuriger te laten bewegen.

  Ook in mijn werk ligt de nadruk op de combinatie van mens en techniek. Bij Berenschot en in mijn vorige baan in de maritieme industrie, heb ik mij verder verdiept in organisaties waar mens en techniek samen komen. Drie projecten die een voorbeeld hiervan zijn: het opstellen van een continu verbeter framework voor meerdere afdelingen, het maken van een innovatie roadmap gericht op de offshore wind markt en het inventariseren van de implicaties van industrie 4.0 of Smart Industry voor de maritieme maakindustrie.

  In alle drie de projecten was het van belang de menselijke en de technische kant van deze projecten in balans te brengen. In een continu verbeterproject in de maakindustrie draait het erom mensen en machines zo efficiënt mogelijk te laten samenwerken. Bij een goede innovatie roadmap gaat het om het koppelen van de ontwikkeling van de markt aan de benodigde ontwikkeling van de techniek. Bij industrie 4.0 draait het onder andere om robotisering, maar juist ook om nieuwe sociale samenwerkingsvormen.

  In deze projecten houd ik het doel voor ogen en biedt tevens ruimte aan individuele inbreng. Zo kom je gezamenlijk tot het eindresultaat en daarmee tot een succesvol project.

  Naast mijn werk sport ik graag: golfsurfen in de zomer, snowboarden in de winter en door het jaar heen squash en hockey. Wat ik fascinerend vind aan hockey, is het belang om als team te opereren. Als jouw team slimme afspraken maakt en zich daar aan houdt, ga je vaak met de winst naar huis, ook al is de tegenstander individueel beter. Bij Operational Excellence en innovatie projecten is dit niet anders. Het is van belang om als team samen te werken en het doel voor ogen te houden. Zo kan je samen de volgende stap maken.

 • Samen de volgende stap maken