Jong, Nanning de

 • Managing consultant
 • Grensverleggende technologieën fascineren mij al jaren. Niet alleen de theorie, maar met name: wat kun je er nu echt mee? Welke (business-) toepassingen ontstaan er? Hoe ontwikkel je die en breng je echt tot resultaat? Hoe krijg je een organisatie mee om dat te realiseren?

  Bij Berenschot houd ik mij bezig met opdrachten op het terrein van digitale transformaties van (industriële) bedrijven, door middel van bijvoorbeeld additive manufacturing en blockchain technologieën.

  Grenzen verleggen met 3D printen

  In 2012 raakte ik gefascineerd door de nieuwe kansen en nieuwe markt van 3D printen en richtte daarvoor mijn eigen bedrijf ‘3Dwergen’ op. Daar werkte ik als ondernemer aan nieuwe business- en marketingtoepassingen van 3D printen. Samen met het Rathenau Instituut schreef ik aan het boek ‘De kracht van platformen’ over o.a. online 3D printplatformen en de co-creatie tussen klanten, designers en producenten op deze platformen. Bij Berenschot bouw ik verder aan deze ervaring in het 3D printteam.

  Expertise in de maakindustrie

  Voor mijn tijd als 3D-printondernemer, werkte ik als innovatieadviseur bij The Bridge business innovators (Twynstra Gudde) aan groeistrategieën en business development in de (High Tech-) maakindustrie en AgroFood. Ook werkte ik bij de biotechnologische en farmaceutische tak van Johnson & Johnson en studeerde cum laude af als ingenieur aan de opleiding ‘Life Science & Technology’ van de TU Delft.

 • To boldly go together, where no man has gone before!